KANSERE MEYVE SEBZE

KANSERE MEYVE SEBZE

KANSERE KARŞI MEYVE VE SEBZE TÜKETİN - YEŞİL ÇAY İÇ KANSERİ YEN Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, kansere karşı bol sebze, meyve tüketilmesi ve yeşil çay içilmesi tavsiyesinde bulundu.

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle açıklama yapan Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, vücuttan toksik maddeleri atabilme özelliğine sahip meyve, sebze, yeşil çay ve baharatların kanseri önlediğini söyledi.

Kanser ve beslenme ilişkisinde beslenmeyi tümüyle değerlendirmek gerektiğini ifade eden Deniz şöyle konuştu: “Örneğin meme kanseri yapılan araştırmalarda kadınların menopozdan sonra trigliserid ve kollesterol düzeylerinde yükselmeyle alakalı. Yani günlük aldıkları yağ miktarları ya da tükettikleri yağ, kilolarını korumaya da dikkat etmeleri gerekiyor. Bunun dışında aşırı tuzlu yiyecekler tüketmek, turşu, salamura tüketmek de mide kanserini tetikler, bu da açıklamalarda çıkan bir sonuç. Bunları beslenmemizden çıkarmamız gerekiyor. Bunlara ek olarak sebze ve meyve tüketimimize ağırlık vermeliyiz. Özellikle sebzenin her türünü enginar, kereviz, brokoli, karnabahar, havuç tüketmeliyiz. Havuç çok güçlü bir antioksidandır mesela. Vücuttaki fazla zararlı olan maddelerin atımını sebzeler yardımcı olacaktır. Bitki çayları da destek olacaktır yine buna artı olarak. Meyvelerde de yüksek vitamin, mineraller olduğu için de yine kanserden koruyucu etkileri vardır.”



Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”

Kayseri Üniversitesi 6 yaşında

Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”

Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi

"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"

Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet

Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri

“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”

Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti

Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf

Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı

Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti

Talas Belediyesi'nde vergi mesaisi

Kayseri’de havalar ısınacak

Kayseri Kariyer Merkezi Projesi ile 5 bin 757 kişi iş buldu

“Geri dönüşümle geleceği ve doğayı koruyoruz”