Geçtiğimiz yıl Şiremenli caddesinde yaşanan ve 16 yıl önce yakınlarını öldürerek hapse giren ve cezasını çekerek cezaevinden çıkan 44 yaşındaki Kıvanç Kansu´yu öldürdükleri iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklar 23 yaşındaki Batuhan Kalkan ve 29 yaşındaki Hüseyin Öztürk mahkeme heyetince müebbet hapis cezasına çarptırıldılar?
5 Temmuz 2017 tarihinde, merkez Melikgazi ilçesi Şiremenli Caddesi´ndeki kavşakta yaşanan cinayet olayının failleri bir kez daha hakim önüne çıktılar?
Kayseri 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada, tutuklu sanıklar Batuhan Kalkan ve Hüseyin Öztürk ile tutuksuz sanıklar Yıldız Ö. , Kemal Y. ve Haluk K. hazır bulundu. Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, beraatlerini talep ettiler?
Olayın meydana geldiği tarihten 1 hafta sonra nişanı olduğunu söyleyen Hüseyin Öztürk, "Batuhan ile parkta çekirdek yiyerek, muhabbet ettik ardından da yemek için Düvenönü´nde bulunan bir restorana doğru hareket ettik. Kayseri Lisesi´nin olduğu kavşakta da Kıvanç Kansu ile karşılaştık. Kendisini tanımıyordum. Küfürler etmeye başladı. ´Bana Kıvanç Kansu derler, kökünüzü kazırım´ diyerek, aracıyla üstümüze doğru geldi; küfürler sonrası da panikledim ve ateş etmeye başladım. Herhangi bir kastım yoktu. 1 hafta sonra nişanlanacaktım. Nişanım varken, neden böyle bir şey yapayım?" diye konuştu.
Pişman olduğunu dile getiren Öztürk, "Hiç bilmediğim ve tanımadığım kişiyle bu olaya karıştım. Pişmanım, beraatimi istiyorum" dedi.
Aracı kullanan Batuhan Kalkan ise "Amcamın öldüğü tarihte 4 yaşındaydım. Amcamı hatırlamıyorum. Ölen kişiyi de ilk defa gördüm onu da tanımıyorum. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, yaptığı yargılama sonucu, Hüseyin Öztürk ve Batuhan Kalkan´ı ´kan güdüsüyle kasten adam öldürme´ suçundan ömür boyu hapse çarptırdı. Heyet, tutuksuz sanıklar Yıldız Ö., Kemal Y. ve Haluk K.´nin ise ´Delil Yetersizliği´nden beraatlerine karar verdi.
Hatırlanacağı üzere 2001 yılında işlediği cinayetten çarptırıldığı hapis cezasını tamamlayıp, cezaevinden tahliye olan Kıvanç Kansu, otomobiline bindiği sırada silahlı saldırıya uğramış, ağır yaralanan Kansu, kaldırıldığı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nin acil servisinde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamamıştı. Olay sonrası soruşturma başlatan polis ekipleri, Batuhan Kalkan, Hüseyin Öztürk, Yıldız Ö., Kemal Y. ve Haluk K.´yi gözaltına aldı. Adliye sevk edilen şüphelilerden Batuhan Kalkan ve Hüseyin Öztürk tutuklanırken, Yıldız Ö., Kemal Y. ile Haluk K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı?. Öte yandan 16 yıl önce Kıvanç Kansu tarafından öldürülen Hüseyin Kalkan´ın, tutuklanan Hüseyin Öztürk´ün dayısı, Batuhan Kalkan´ın ise amcası olduğu öğrenildi.
(12 Mart 2018) KAN DAVASI FAİLLERİ´NE
MÜEBBET HAPİS CEZASI?
Kayseri Haber Gazetesi
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.