Jandarma ağustos ayında 8 suçtan 284 kişiye işlem yaptı

Jandarma ağustos ayında 8 suçtan 284 kişiye işlem yaptı

Kayseri’de jandarma ekipleri, Ağustos ayı içerisinde yaptıkları çalışmalarda 8 farklı suça karışan 284 kişiye işlem yapılırken, Huzur ve Güven uygulanmasında 6 bin kişi sorgulandı.

Kayseri Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı’nın Ağustos ayı içerisinde yaptığı çalışmaların istatistik bilgilerini paylaştı. Jandarma ekipleri, ‘kasten öldürme’, ‘kasten yaralama’, ‘hırsızlık’, ‘dolandırıcılık’, uyuşturucu madde ticareti yapmak’, ‘uyuşturucu madde bulundurmak’, ‘terör’, ‘izinsiz kazı yapmak’, ‘kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet’ ve ‘yasa dışı bulunma’ suçlarından 284 kişiye işlem yaptı. Jandarma ekipleri ayrıca, çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 251 şahsı yakalarken, koruma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen 23 aile hakkında ise “aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali’ suçundan yasal işlem yaptı. Ayrıca, jandarma ekiplerinin il genelinde emniyet ve asayişin temini maksadıyla yaptığı Huzur Güven Uygulamasında 6 bin 731 şahsın sorgulamasını yaptı. Sorgulanan şahıslardan çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 8 kişi yakalanırken, 343 umuma açık işyerinin de kontrolü yapıldı.
Yapılan açıklamada, Kayseri İl Jandarma Komutanlığı tarafından bölgenin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik yapılan çalışmaların, vatandaşlarında desteği ile sürdürüleceği belirtildi.



Kayseri emniyeti huzuru bozan araçları denetledi
54 yıl hapis cezası bulunan kadın yakalandı
Aranan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Tartıştığı eski eşini ve babasını vurdu
Çok sayıda tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı
"kız alıp verme" kavgasında 4 tutuklama
"Zarar verme niyetim yoktu, olay kazara oldu"
DEAŞ üyesi sanığa hapis cezası
Zehir tacirine 10 yıl hapis cezası
Kaza ihbarına giden ambulans kaza yaptı: 3 yaralı
30 yakalama kararı ve 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan kadın yakalandı
Kanalı basıp iş adamını darp eden 7 kişiye 79 yıl ceza
Kavga: 1'i silahla, 4 yaralı
Faili meçhul 15 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 176 kişi yakalandı
Uyuşturucu taciri 42 kişi yakalandı