Tarih: 22.02.2019 17:31

İTİRAFÇI OLAN ASKERİ LİSE ÖĞRENCİSİNE

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri´de Fetullahçı Terör Örgütü üyesi tarafından askeri liseye kazandırıldığı ve öğrencilik yıllarında mahrem imamları tarafından ankesörlü telefon ile ardışık arandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık, mahkemede itirafçı olunca 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ile tahliye oldu.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık M.G. (23) ile avukatı hazır bulundu.

Mahkemede etkin pişmanlıkta bulunan sanık M.G. şunları söyledi: ?2010 yıllarında 8. sınıfın ikinci döneminde SBS sınavları için Serhat Dershanesi´ne gittim. Orada matematik öğretmeni bana bire bir ders verdi, çok hoşuma gitti. İsmi Ahmet´ti. Bana askeri lise okuyup okumayacağımı sordu, benim o ana kadar aklımda yoktu ama yazıldım. İzmir askeri liseyi kazandım, arada sırada onunla konuşuyorduk. 4 yıl boyunca 15 günde, ayda bir ziyaretime gelirdi. 1 yıl sonra Ankara´ya geçtim, daha sonra olaylar olunca okul kapandı. Askeri öğrencilere hak tanınınca, İstanbul İlahiyat Fakültesi´ne kayıt oldum, halen öğrenciyim.?

1 tanığın dinlendiği davada mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık M.G.´nin ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan etkin pişmanlık hükümlerince 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığın cezaevinde kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —