Tarih: 09.11.2016 19:26

İL MÜFTÜ YARDIMCISI TAŞYAPAN

Facebook Twitter Linked-in

Hicri takvime göre yılın ikinci ayı olan Safer ayı başladı? Safer aynın başlaması ile başta sosyal medya olmak üzere bir çok mecra ve platformda Safer ayının bela , musubet ve felaketlerle dolu geçeceği iddia edilerek vatandaşın kafası karıştırılmaya çalışılıyor? Bizde bu bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak ve gerçeğin ne olduğunu sizler için öğrenmek üzere İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan´ın kapısını çaldık. Taşyapan ?Safer ayını uğursuz ay sayan cahiliye Arapları idi.? Diye başladığı sözlerinin devamında ?İslam dininde bela ayı yoktur. Bu manda konuşulan, yazılıp çizilen her şey uydurma ve hurafedir? değerlendirmesinde bulunarak böyle safsatalara inanmamak gerektiğini vurguladı?.
Safer aynın başlaması ile başta sosyal medya olmak üzere bir çok mecra ve platformda Safer ayının bela , musubet ve felaketlerle dolu geçeceği iddia edilerek vatandaşın kafası karıştırılmaya çalışılıyor? Bütün bu konuşulan, yazılıp çizilenlerin gerçekliğinin ne olduğunu öğrenmek üzere üzere İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan´ın kapısını çaldık ve sorduk ?Safer ayı bela ayımıdır??Bütün bu konuşulan yazılıp çizilenlerin gerçeği yansıtmayan safsatalar olduğunu vurgulayan Taşyapan ?Afetler, musîbetler ve semavî belâlar için tahsis edilen muayyen herhangi bir zaman diliminden söz etmek mümkün değildir. Böyle bazı ayların musîbet ayı ilân edilmesi, İslâm´ın ruhuna da uygun değildir. Bu doğru da değildir. Safer ayını uğursuz ay sayan cahiliye Arapları idi. Safer ayı cahiliye Arapları tarafından uğursuz ay olarak tanınıyor ve bu ayda umre yapmak büyük günahlardan sayılıyordu. Resûlullah Efendimiz ise ?Umre her zaman helâldir!? buyurarak bu aya atfedilen uğursuzluk inancını kırmıştır? ifadesini kullandı?
Taşyapan sözlerinin devamında ?Ama ne yazık ki; bu ayda akdedilen nikâhların uzun ömürlü olmayacağı, bu ayda yapılan faaliyetlerin sonuçsuz kalacağı, bu ayda başlanılan işlerin uğursuzlukla biteceği tarzındaki inançların, cahiliye Araplarından beri halk arasından bir türlü silinemediğini görmekteyiz. Yer yer yeni ilâveler de yapılıyor: Musîbetlerin bu ayda plânlandığı ve dünya semasına indiği de böyle sıhhatten yoksun rivayetlerdendir. Oysa unutmayalım, Resûlullah Efendimiz buyurmuştur ki: Uğursuzluk ve baykuş ötüşünün olumsuz etkisi yoktur; Safer ayının hayır ve şerle bir alâkası yoktur; bunlar cahiliye hurafeleridir? diye konuştu?
İl Müftü Yardımcısı Taşyapan sözleirnin sonunda yine sosyal medya aracılığı ile kişiden kişiye yayarak çoğaltına dualar olduğunu da hatırlatarak ?Safer ayında Levh-i Mahfuzdan 320 bin belâ yazıldığı, bu belâların sene içine yayıldığı, bu belâlardan korunmak için Safer ayının ilk ve son Çarşamba günleri bahsettiğiniz duânın 100´er defa okunması gerektiği gibi rivayetleri sıhhatli kaynaklarda bulamadık. Ancak bahsedilen duâ Allah´ın esmasıyla yapılmış belâlardan Allah´a sığınma duâsıdır. Güzel bir duâdır. Sadece Safer ayına mahsus değil, her zaman yapılması güzel olur? diye konutu..
HABER: C.ÜSTEN



9 KASIM 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —