Kayseri Valisi Orhan Düzgün Başkanlığında kamu kurum ve kuruluşlarında idarede birliğin ve koordinasyonun sağlanması, yapılan veya yapılacak olan işlerin gözden geçirilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarının birbiri ile koordineli bir biçimde çalışması gibi konuların değerlendirildiği Kayseri´deki genel idareye bağlı kamu hizmet birimlerinin yöneticilerinin katıldığı toplantı yapıldı.
İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen İl İdare Şube Başkanları Toplantısı´na Vali Orhan Düzgün´ün yanı sıra, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı, Gökhan Azcan ve Mehmet Aktaş ile kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı.
Vali Düzgün, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu´nun 24. Maddesi gereğince gerçekleşen toplantının açılışında, hem 2015 yılının değerlendirmesini yapmak hem de 2016 yılında yapılması gereken iş ve işlemlerin değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini ifade etti.
Vali Düzgün, 2015 yılında İl genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarının uyumlu bir şekilde huzur içinde çalıştığını belirterek, 2016 yılında da bu uyumlu çalışmaların devam edeceğine inandığını ifade etti.
Kamu hizmetlerinin zamanında ve en iyi şekilde yürütülmesinin kaliteli hizmet anlayışı ile birebir ilişkili olduğunu dile getiren Vali Düzgün, bu yüzden vatandaş odaklı kaliteli hizmet konusunda belli bir standartın yakalanması gerektiğini ifade etti.
Kamu kurumunda çalışan tüm personelin kaliteli, hızlı ve sağlıklı hizmet verme noktasında daha verimli çalışmaları gerektiğini söyleyen Vali Düzgün, "Hepimiz kamu görevi yapıyoruz ve kamuya karşı belli sorumluluklarımız var. Bu bilinç içerisinde işimizi layıkıyla yapmak ve yaptığımız işin hakkını vermek zorundayız. Bu nedenle kamu personelinin vatandaşa hizmet verme noktasında daha dikkatli ve daha verimli çalışması gerekiyor" dedi.
Toplantıya ev sahipliği yapan İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ birer sunum yaparak, Kayseri´de sağlık alanında gerçekleştirilen yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç yaptığı sunumda, Kayseri´de 2015 yılında toplam 18 milyon 595 bin TL tutarında 13 sağlık yatırımın hizmete açıldığını, 1607 yataklı Şehir Hastanesinin de içinde bulunduğu 4 yatırımında inşaat halinde olduğunu ifade ederek, ihale aşamasında 4, yatırım ve proje aşamasında ise 2 sağlık yatırımının bulunduğunu anlattı.
İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ ise müdürlüğüne bağlı birimlerin 2015 yılında yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek, gerek yabancı misafirlerimize uygulanan taramalar gerek uyuşturucu madde bağımlısı vatandaşlara yönelik çalışmalar gerekse çocuk ve kadın sağlığı hakkında yapılan çalışmaların değerlendirmesini yaptı.
Karşılıklı görüş alış verişinin de yapıldığı ve ilde yürütülen çalışmalardan diğer kamu yöneticilerinin de haberdar olması ve birden fazla müdürlüğü ilgilendiren kamu hizmetleri ve yatırımların koordinasyon sağlanarak etken ve süratli bir şekilde gerçekleştirilmesinin hedeflendiği toplantılar her ay bir kurumun ev sahipliğinde devam edecek.
TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig’in 18. haftasında oynanan maçların ardından PFDK’ya sevk edilen kulüpleri açıkladı. Disiplin listesinde İstanbul ve Anadolu ekipleri yer alırken, Kayserispor’un durumu da netleşti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, İstanbul’da 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın sokak ortasında öldürülmesine sert tepki göstererek, “Ahmet Minguzzi cinayeti adeta tekerrür etti” dedi.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., SPK kapsamında yapılan bağımsız derecelendirmede aldığı yüksek puanla Borsa İstanbul’da önemli bir eşiği geride bıraktı. Detaylar Kayseri Haber'de..
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir sünger fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı sert sözlerle kınadı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, merkez ilçelerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla Melikgazi ve Talas’ta 10 yeni sondaj kuyusu açılması için Şubat ayında ihaleye çıkıyor.
Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.