Kasım ayı ihracat rakamlarının bir önceki yılın aynı ayına göre arttığını, ancak Ekim ayına göre küçüldüğünü ifade eden Boydak, “İhracat rakamlarımız geçen yıla oranla artarak devam ediyor. Ancak Kasım ayı ihracatında bir önceki aya göre yüzde 4,6 oranında bir küçülme söz konusu. Bunun da Orta Doğu ülkelerine yaptığımız ihracatta karayolu geçişlerinde meydana gelen ciddi sıkıntılardan kaynaklanmakta olduğunu düşünüyoruz. Bu ay üyelerimiz tarafından 107 ülkeye ve 2 serbest bölgeye ihracat gerçekleştirilmiştir. Kasım ayı ihracat rakamlarımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 oranında artarak 130,5 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir” dedi.
Boydak, 2011 yılı Kasım ayı ihracat rakamlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 oranında artarak 130,5 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti. İhracatta ilk üç sırayı, Irak, Almanya ve İtalya'nın aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile mobilya, demir-çelik-sac-iletken-maden ve tekstil olduğunu, HES Hacılar San. ve Tic. A.Ş., Boydak Dış Ticaret A.Ş. ve Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.'nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.
Boydak, Aralık ayı ihracat rakamlarında da bir önceki yıla oranla artış beklediklerini, hedefledikleri 1,5 milyar dolarlık ihracatı yakalayabileceklerini dile getirdi.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de