İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yürütülen İzleme ve Değerlendirme Sistemi Projesi kapsamında ilimize gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Sabri Erdil Vali Şehmus Günaydın´ı makamında ziyaret etti? İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede 2018 yılı içerisinde bin 746 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayarak? 30 yıldır Türkiye´nin enerjisini alan, Türkiye´yi huzursuz ve mutsuz eden terörle mücadele bitme noktasına doğru evrildi? değerlendirmesinde bulundu?
İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yürütülen İzleme ve Değerlendirme Sistemi Projesi kapsamında ilimize gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Sabri Erdil Vali Şehmus Günaydın´ı makamında ziyaret etti.
Erdil, ziyaretin ardından Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile beraber gerçekleştirdiği basın açıklamasında ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye terörle mücadele de önemli bir eşiğe geldiğinin altını çizip, dağdaki teröristlerin büyük ölçüde dağılmaya başladığını belirterek sözlerine başlayan Erdil "Geçen yıllar içerisinde terörle mücadele de Türkiye önemli bir eşiğe geldi. 30 yıldır Türkiye´nin enerjisini alan, Türkiye´yi huzursuz ve mutsuz eden terörle mücadele bitme noktasına doğru evrildi. Kritik bir eşikteyiz ve Türkiye´yi artık rahatsız edecek boyuttan çıktı. Bugün bu noktaya ulaştık. İlgili kolluk kuvvetlerimiz terörle ilgili mücadele de çok yüksek bir kapasite ve performans ortaya koydu ve buraya gelindi. Sadece geçen yıl içerisindeki yüksek operasyon kapasitesi, yüksek bir teknolojiyi kullanma, ekipman kapasitesi ve sahadaki operasyonlarla dağdaki teröristler büyük ölçüde etkisiz hale getirildi. Sadece 2018 yılı içerisinde bin 746 terörist etkisiz hale getirildi. Teröre ve dağa katılım büyük ölçüde bitti. Son 30 yılın en alt rakamına ulaştı ve dağdan pişmanlık çerçevesinde 370´e yakın terörist teslim oldu. Büyük ölçüde gevşedi ve dağılma noktasına gidiyoruz" ifadesini kullandı? Sözlerinin devamında uyuşturucuyla mücadelenin de devam ettiğini de vurgulayan Bakan Ydr. Erdil "Diğer hizmetlerimizde de bakanımızın yüksek enerjisi ve kapasitesiyle uyuşturucuyla ilgili mücadele de uyuşturucu malzemelerin toplanması, imha edilmesi ve etkisiz hale getirilmesi konusunda geçen yılda malzeme toplama açısından Türkiye dünyada 1´inci, 2´inci sıraya yükseldi. Sadece 20 ton civarında eroin, 130 ton civarında esrar ve miktarını istatistik olarak ölçemediğimiz yüksek oranlarda da sentetik uyuşturucular toplandı. Yaklaşık 3.5 milyar değerinde piyasadan malzeme toplandı. Uyuşturucu da büyük ölçüde tehdit olma konusunda yönetilebilir boyuta geldi" diye konuştu.
Valisi Şehmus Günaydın´da Kayseri´de vatandaşların memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydederek "Özellikle İçişleri Bakanlığımız bünyesinde yürütülen ve vatandaş memnuniyetini artırmaya yönelik yapılan çalışmalarımızı gözden geçirdik. Kayseri´de vatandaşlarımızın bizden talepleri ve istekleri en kısa sürede değerlendirilip çözüme kavuşturuluyor. Özellikle e-kapı uygulamasında vatandaşlarımızın yapmış olduğu başvurulara 7 gün içerisinde olumlu veya olumsuz cevap veriyoruz. Diğer uygulamalarımızda gerek uyuşturucuyla mücadele olsun gerek eğitim ve servis araçlarıyla ilgili olsun bütün çalışmalarımızda arkadaşlarımızın üstün gayretiyle çok önemli noktalara geldik" dedi.
(28 Şubat 2019) İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI SABRİ ERDİL,
?TERÖRLE MÜCADELE BİTME NOKTASINA DOĞRU EVRİLDİ?
Kayseri Haber Gazetesi
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de