Tarih: 29.09.2011 11:58

HAYATLARI FARKLI AMA...

Facebook Twitter Linked-in

Oda Kadın Sığınma Ev­leri. Kadın sığınma evle­ri hakkında görüşlerini aldığımız Türk Kadın­lar Birliği Başkanı Ayşe Uzunlu, ilk olarak kadı­na şiddetin önüne geçil­mesi için yetkililerin po­litika üretmesi gerektiği­ni söyledi.

Türkiye’de şiddete uğ­rayan kadınlara, yeter­li düzeyde koruma sağ­lamak amacıyla yürür­lüğe konulan “Kadın Sı­ğınma evleri Projesi” kapsamında, 7 ilde inşa edilen sığınma evleri ta­mamlandı. Kayseri’de ise bir yıl önce tamam­lanan kadın sığınma evi büyük bir boşluğu dol­duracağı işaret ediyor.

Konu hakkında görüşle­rini aldığımız vatandaş­lar kadına şiddetin ka­bul edilecek bir durum olmadığını söylediler. Kadınlar şiddet görmek ve evde huzursuz olmak istemediklerini belirten kadınlar, Kadın Sığınma Evlerinin yaygınlaştırıl­ması için çalışma yapıl­ması gerektiğini, dile ge­tirdiler.

Kadın sığınma evlerinin mantıklı olduğunu, zor durumda kaldıkların­da tercih edeceklerini söyleyen kadınlar, sığın­ma evlerinde kadınla­ra eğitim verilmesini ve iş hayatına atılarak ken­di kendini idare edecek konuma getirilmesi için teşvik verilmesini gerek­tiğinin altını çizdiler.

Sığınma evleri ile ilgi­li merak edilen konu­lar hakkında görüşlerini aldığımız Türk Kadın­lar Birliği Başkanı Ayşe Uzunlu kadınların şid­det gördüklerinde sığı­nabilecek güvenli bir sı­ğınma evine ihtiyaç duy­duğunu söyledi.

Psikolojik danışmanlar­la şiddet görenlerin so­runlarının aşılması ve kendi gücünün farkı­na varması için fırsat ta­nınması gerektiğinin al­tını çizen Uzunlu, ilk önce kadına uygulanan şiddetin önüne geçilme­si için çeşitli politikala­rın üretilmesi gerekiyor.

Kayseri’de bir kadın sı­ğınma evi var. Ama ol­dukça küçüktü. Şimdi yeni bir yere taşındı. Bu yeni yerin fiziki şartla­rı ve güvenlik önlemle­ri konusunda eksiklik­le var. Bunların en kısa zamanda giderilmesi ge­rekiyor. Kadın sığınma evinde kalanların ken­dini güvende ve huzur­lu hissetmesi lazım. Bu huzur ortamının sağlan­ması için herkesin taşın altına elini koyması ge­rekiyor” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —