Tarih: 21.07.2014 22:26

HAYAT TÜM GÜZELLİĞİ İLE SÜRÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

Vatandaşların en çok ilgi gösterdiği bölümler arasında yer alan yırtıcı hayvanlar barınağındaki Bengal Kaplanı`nın dünyaya gelişi, sayıları giderek azalan türü için de önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

 

Dünyada yaklaşık 4 bin 500 civarında olan ve çoğunluğu Hindistan`da yaşayan Bengal Kaplanları, 95 ile 110 gün arasında süren gebelik dönemlerinden sonra dünyaya geliyor. Doğduklarında 1-2 kg civarında bulunan bu yırtıcı, yetişkin hale gelince 200 kilonun üzerine çıkabiliyor.

 

Daha çok örümcek maymun olarak bilinen Vervet Maymunları ise 5 aylık gebelik süresinden geçtikten sonra dünyaya geliyor. Yetişkin boyları 40-50 cm, kiloları ise 4,5-5,5 kilo arasında değişiyor. 20 yıla kadar yaşayabilen bu maymun türleri Afrika`nın güney yarısı ile Batı Hint adaları gibi kısıtlı alanlarda hayatlarını devam ettirebiliyorlar.

 

Öte yandan yaklaşık 1 ay önce ihbar üzerine farklı yerlerde yaralı olarak bulunan iki tilki yavrusu, tedavilerinin ardından hayvanat bahçesindeki yerlerini aldı.

 

Tedavileri Kayseri Büyükşehir Belediyesi Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi Veterinerlik Binası`nda yapılan tilkilerden birisine bacağı kırıldığı için pin takıldı. Tedavileri tamamlanan tilkiler, tamamen iyileşene kadar Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi`nde misafir edilecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —