Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Kızılkan, termometrelerin 39'u dereceyi gösterdiği Kayseri'de bu yıl yangın vakalarında artış yaşandığını belirtti.
Mustafa Kızılkan, 2024 yılı içerisinde acil çağrı merkezine 633 bin 771 ihbarın geldiğini, itfaiyeye ise 6 ayda 3 bin 745 ihbar geldiğini kaydetti. 2024 yılı içerisinde özellikle yangın vakalarında artış yaşandığını belirterek, şunları söyledi;
"Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak, 2024 yılı içerisinde 112 Çağrı Merkezine toplam 633 bin 771 ihbar gelmiş olup, bu ihbarlar genel olarak sağlık, itfaiye, polis ve jandarma teşkilatlarını ilgilendirmektedir. Bu ihbarlardan 368 bin 723’ü vakaya dönüştürülmüş olup, 265 bin 48’i operasyonlara dönüşmek suretiyle 112 Çağrı Merkezi’nde bulunan acil müdahale ekipleri tarafından operasyonları gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede itfaiye teşkilatına gelen çağrıları incelediğimizde 6 bin 326 ihbarın gerçekleştiği bunlardan 5 bin 319’unun olaya dönüştüğü diğer kalan kısmının ise mükerrer ihbarlar olarak karşımıza çıktığını görüyoruz. Bu anlamda 112 Acil Çağrı Merkezi Türkiye’de tek bir numara olup, herhangi bir acil durum çerçevesinde açık adres belirtmek suretiyle 112 nolu telefon arandığında ilgili birimlere yönlendirilmek suretiyle en yakın itfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine yönlendirilmektedir"
Kızılkan şunları da ekledi;
“Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak 2024 yılı içerisinde 6 aylık olarak değerlendirdiğimizde 3 bin 745 vakaya müdahale ettiğimizi görüyoruz ki diğer yılların vaka sayılarına da baktığımızda ciddi bir artışın olduğunu görmekteyiz. Bu anlamda operasyonları yangın olarak değerlendirdiğimizde 2023 yılının ilk 6 ayında bin 214 olan yangın vakasının şu anda 2024 yılının ilk 6 ayında bin 833 olduğunu görüyoruz. Bu anlamda biz yangın sayısında ciddi bir artış olduğunu buna bağlı olarak da 17 noktada itfaiye istasyonu bulunan Büyükşehir Belediye’mizin 57 araçla olaylara müdahale ettiğini 308 personelimizin olduğunu halkımızla paylaşmak istiyoruz. Duyarlılığın artması operasyonlarda bizim başarımızı da önemli oranda etkileyecektir”
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...