Tarih: 17.07.2018 16:13

HASANCI MAHALLESİ SAKİNLERİ

Facebook Twitter Linked-in

Hasancı Mahallesi´nde gerçekleştirilen 14. Geleneksel pilav şenliği yurt genelinde yaşayan mahalle sakinlerini bir araya getirdi? Gündelik yaşamın koşuşturması içinde sıla-ı rahim yapmaya zaman bulamayan mahalle sakinleri şenlik vesilesi ile baba ocaklarını ziyaret edip yakınları ve komşuları ile hasret giderme fırsatı yakaladı?

Kocasinan İlçesine bağlı Hasancı Mahallesi´nin ?Köy Güzelleştirme Derneği´ tarafından 14. Kez tertiplenen ?Geleneksel Pilav Şenliği´ renkli karelere sahne olurken, mahalle sakinleri hasret giderip baba ocağında gönüllerince bir gün geçirme fırsatı yakaladılar?.

Eski ilkokul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Hasancı Köyü Dernek Daşkanı Bahri Yalçın ve mahalle sakinleri şenliğe katılan vatandaşlarla yakından ilgilenip geleneksel Türk konukseverliğini gösterdiler? Şenlikte bir konuşma yapan Hasancı Köyü Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Şahin ,dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Kur´an ? Kerim tilaveti gerçekleştirilip dualar edildi?

Hayırsever Fatma Aydın´ın katılımcılara çeşitli hediyeler sunarak iştirakleri için teşekkür etmesi yüzleri güldürürken; 2 kazanda pişirilen etli bulgur pilavı ve ayranda katılımcılara ikram edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —