Tarih: 12.07.2012 11:51

GENEL SAĞLIK SİGORTASI VERİLERİNE KORUMA

Facebook Twitter Linked-in

''Genel Sağlık Sigortası (GSS) Verilerinin Güvenliği ve Paylaşımına İlişkin Yönetmelik'' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

Yönetmeliğe göre, genel sağlık sigortalısına ait sağlık bilgilerinin gizliliği esas olacak. Sağlık verilerinin paylaşımında, anayasada, kanunlarda ve uluslararası sözleşmelerde yer alan özel hayatın gizliliğine ve ticari sır niteliğindeki verilerin korunmasına ilişkin hükümler esas alınacak.

 

Hastanelerin kayıtlarındaki her türlü kişisel bilgiler, ilgili mevzuatla izin verilen haller dışında veya kişilerin açıkça rızası olmaksızın, kurum, kuruluş ve üçüncü kişilerle paylaşılamayacak. Kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak tanımlamayan genel veya anonim veriler paylaşılabilecek.

 

''Paylaşılması ulusal güvenliği tehdit edebilecek nitelikte olan bilgiler, MİT Müsteşarlığı personeli ile bakmakla yükümlü oldukları kişilere ait her türlü veriler, kişisel bilgileri içeren veriler, rekabet hukuku ilkelerine aykırılık teşkil eden firma, ürün, marka ve ilgili diğer bilgileri içeren veriler'' paylaşılamayacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —