Eğitim
01 Ekim 2014 - 20:12
Güncelleme: 01 Ekim 2014 - 20:12

FİZYOTERAPİ BÖLÜMÜ EĞİTİME BAŞLADI

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Kayseri’de bir ilki gerçekleştirerek, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünü eğitimin hizmetine sundu. Programda , Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Doç. Dr. Bülent Erbasan, Fizyoterapi’yle ilgili bir sunum

FİZYOTERAPİ BÖLÜMÜ EĞİTİME BAŞLADI

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezide gerçekleştirilen programa Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, Mütevelli Heyeti üyesi ve AK Parti eski İl Başkanı Ömer Dengiz, Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Doç. Dr. Bülent Erbasan ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferhan Soyuer;” Fizyoterapistlik mesleği, dünyada 117 yıldır, ülkemizdeyse 50 yıldır toplum sağlığı ve yaşam kalitesiyle doğrudan ilgili bir bilim dalı olarak gelişimini sürdürmektedir. Fizyoterapistlik mesleği ülkemizde 1961 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Yüksekokulu’nun kurulmasıyla başlamış, bunu ülke genelindeki diğer bölümler izlemiştir.” İfadelerini kullandı.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi  Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç;” Bugün Kayseri’de bir ilk olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümümüze öğrenci kabul etmenin gururunu yaşıyoruz. Fakülte olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerinde Türkiye ve Dünya’da saygın bir yer edinmek istiyor ve yaşam boyu kendisini sürekli geliştirmeyi benimsemiş en üst düzeyde sağlık profesyonelleri yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, öğrencilerle bir arada olmak ve yeni bir bölümün açılmasından duyduğu memnuniyeti ve heyecanı dile getirerek, genç üniversitelilere öğütler verdi.

Program, Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Doç. Dr. Bülent Erbasan’ın Fizyoterapi gerçekleştirdiği sunumla devam etti.

Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Ocak 2026)

Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.

Kayseri’de toplu taşımada sürpriz değişiklik! Raylı sistemde yeni tarife başladı

Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kurşunlu Camii Yanındaki Tuvalet Fare Sorunu ile Gündemde: Vatandaş Tedirgin

Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.

Geleneksel Kayseri Pastırmasına Sosyal Medya Darbesi!

Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de

Evindeki detay dikkat çekti! Eski futbolcu Kayserispor’u unutmadı

Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.

Kayseri’de pastırmanın güvenilir adresi: Pastırmacı Serkan

Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.

Erciyes detayı dikkat çekti! Başkan Büyükkılıç’tan dağcılık vurgulu kritik görüşme

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı

Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de

Kayseri’de bütçeye göre araba rehberi: Hangi fiyat bandında hangisi tercih ediliyor?

Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde

Tatil ama boş değil! Melikgazi’de öğrencilerin adresi yine dolup taştı

2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.

Kayseri'nin O İlçesi Eksi 20,9 ile Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri Arasında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de

Buz pisti mi, site yolu mu? Kayseri’de bir binanın önü adeta kayağa döndü

Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...

Ailelerin Yükünü Hafifleten Proje: Kahvaltı Kolileri Geliyor

Kocasinan'da öğrencilere ücretsiz kahvaltı projesi için ihale süreci başladı...Detaylar Kayseri Haber'de

Bal Tenekelerinden Uyuşturucu Çıktı: Mahkemede Sıra Dışı Savunma

Bal tenekeleri içinde uyuşturucuyla yakalanan sanık: "Ev almayı teklif ettiler"...Detaylar Kayseri Haber'de

Vali Çiçek müjdeyi duyurdu!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek müjdeyi duyurdu: "6. kuyuda da aradığımız müjdeye ulaştık"...Detaylar Kayseri Haber'de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9