Aralarında Boydak kardeşlerin de olduğu 68 sanığın yargılandığı davanın son celsesinde dosyası tefrik edilerek tek başına yargılanan tutuksuz sanık iş adamı İsmail T. ?ye etkin pişmanlık indirimi uygulandı? Tutuksuz olarak yargılanan iş adamı İsmail T. ?nin 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ; hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek ertelendi?
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu ile örgütün sözde ?İl İmamı´ Sıtkı Baş´ın da aralarında yer aldığı 68 işadamı hakkında hazırlanan 771 sayfalık iddianameli davanın 23 Ekim´de görülen son celsesinde mahkeme heyeti bir kısım sanıkların dosyalarının tefrik edilerek, sanıkların tek tek yargılanmalarına karar vermişti.
Tefrik edilen dosya sonrası 771 sayfalık iddianamede ´Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma´ suçundan yargılanan işadamı İsmail T. ve avukatı hazır bulundu.
Etkin pişmanlıkta bulunan tutuksuz sanık İsmail T. 17-25 Aralık´tan kısa süre sonra oturmaları bıraktığını ve 2016 yılının başında GESİAD´dan istifa ettiğini söylerken, İsmail T.´nin avukatı ise müvekkilinin Kayseri´de Sıtkı Baş´tan sonra il imamı olarak atanan kişiyi teşhis eden ilk kişi olduğunu belirterek, İsmail T.´nin etkin pişmanlık ifadesinde Emniyet´e çok faydalı olacak bilgiler verdiğini anlattı.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık İsmail T.´ye etkin pişmanlık hükümleri göz önünde bulundurularak 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, bu cezayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
(30 Ocak 2018) FETÖ´DEN YARGILANAN İŞ ADAMINA
ETKİN PİŞMANLIK İNDİRİMİ UYGULANDI
Kayseri Haber Gazetesi
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de