Tarih: 14.03.2018 17:05

FETÖ SANIKLARI

Facebook Twitter Linked-in

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na ilişkin davalarda yargılamalar devam ediyor?  Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan üç ayrı sanığa 2 yıl 2 ay 7 gün ile 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezaları verildi?

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, tutuksuz sanıklar Cüneyt T. ve Yakup K. ile avukatları hazır bulundu. Sanık Ayşegül K. ise tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı.

FETÖ´nün ?Mahrem İmamı´ olduğu, örgütün şifreli haberleşme programı ?ByLock´ ve ? Eagle´ı kullandığı, "Emin" kod ismini taşıdığı iddia edilen Cüneyt T. , etkin pişmanlık talebinde bulunarak bildiklerini anlattığını hatırlatıp,  17-25 Aralık sürecinden sonra örgütle irtibatını kestiğini öne sürerek, "Örgütün 7 Haziran seçimlerinde HDP´ ye destek vermesi bardağı taşıran son nokta oldu. Cezaevinde psikolojik baskı kurup dışladılar. Hala darbeyi kendilerinin yapmadığını söylüyorlar. Beraatimi talep ediyorum." Şeklinde savunma yaparken;  hakkında ?ByLock´  kullandığı iddiası bulunan  Ayşegül K´ da etkin pişmanlık kapsamında bildiklerini anlattığını belirterek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mühendis sanık Yakup K.  ise ?ByLock´u cep telefonuna indirmediğini ve kullanmadığını, suçsuz olduğunu iddia edip beraatini istedi? 

Mahkeme heyeti,  Yakup K.´ya   ?Silahlı terör örgütüne üye olma´  suçundan 6 yıl 3 ay, etkin pişmanlıktan yararlandırılan sanıklardan  Ayşegül K.´ya  3 yıl 9 ay, Cüneyt T.´ye ise  2 yıl 2 ay 7 gün hapis cezası verdi. Heyet, sanık  Ayşegül  K.´nın tahliyesine hükmetti?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —