Tarih: 19.10.2015 17:51

ERÜ ESKİ REKTÖRLERİNDEN PROF. DR. CENGİZ UTAŞ

Facebook Twitter Linked-in

   Erciyes Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Cengiz Utaş, geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti.
Erciyes Üniversitesi eski rektörlerinden 56 yaşındaki Prof. Dr. Cengiz Utaş, İstanbul´da geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.
Erciyes Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Cengiz Utaş 1959´ da Kayseri´de doğdu. Cumhuriyet İlkokulu´nda başladığı eğitimini, babasının görevi nedeniyle Ankara´da sürdürdü. Kavaklıdere İlkokulu´ndan sonra ortaokulu ve liseyi burada tamamlayarak TED Ankara Koleji´nden mezun oldu.
Yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapan Cengiz Utaş, Tıp Fakültesini bitirdikten sonra, mecburi hizmetini yerine getirmek üzere Karabük´e doktor olarak atandı. Mecburi hizmetin ilk yılında, Tıp Fakültesi´ni birlikte okudukları Serap Hanımla hayatını birleştirdi.
1991 yılında kısa dönem askerlik yapan Utaş, İhtisasını tamamladıktan sonra rotasyonla Ankara Hacettepe´de görev yaptı ve daha sonra yurt dışına giderek ABD ve Manchester´de çalıştı.
Erciyes Üniversitesi´nde kariyerini sürdüren Cengiz Utaş, doçentliğe yükseldikten sonra İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı´nı devralarak, 5 yıla yakın Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve iki yıla yakında dekanlık yaptı. Daha sonra ayrılarak, Nefroloji Kliniğini kurdu ve Anabilim Dalı Başkanlığına devam etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —