Büyükşehir Belediyesi Erciyes’i yılın 12 ayı turizmin hizmetine sunabilmek ve bu yolla Kayseri’yi bir turizm merkezi haline getirebilmek için önemli bir çalışma başlattı. Erciyes’i dünya çapında bir kış turizm merkezi yapmak için ciddi yatırımlar yapan ve bu yatırımlarda sona gelen Büyükşehir Belediyesi, turizm çeşitliliğini artırmak için bir hamle daha yaptı ve kaplıca turizmine de yöneldi. Dünyada eşi olmayan bir uygulamayla insanlara hem kayak hem de kaplıca hizmetini aynı anda sunabilecek olan bu proje için çalışmalar hızla devam ediyor. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ekipleri, Kayseri Erciyes A.Ş.’nin ruhsat aldığı alanlarda termal su arama çalışmalarını sürdürüyor.
Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes’i bütün yönleriyle bir turizm merkezi haline getirmek için Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Uzun süredir gündemimizde olan termal su arama çalışmasını Ankara’dan MTA Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütüyoruz. Erciyes’in volkanik dağ olması nedeniyle sıcak su bulunma ihtimali oldukça yüksek. Biz bütün projeleri tamamlayarak ve arama ruhsatlarını alarak işi resmi hale getirdik. Şu anda MTA ile yapılan çalışmalarda son aşamaya yaklaşıyoruz. Yapılan çalışmalarla bir nevi yer altının röntgeni çekiliyor. Arama yapılan yerlerdeki potansiyel araştırılıyor. Akabinde inşallah sıcak su yatağını bulunca sondajı vurarak şehrimizin turizmine kaplıca turizmini de eklemiş olacağız. Erciyes Master planı tabii ki kış sporları ve kayak sporu üzerine bina edilmiş vaziyette ama Büyükşehir’in yapmış olduğu devasa yatırımı dört mevsim kullanmak için gayret sarf ediyoruz. Planlarımızda yazın da yapılacak birçok spor aktiviteleri var. Etap etap bunları hayata geçiriyoruz. Kaplıca suyu bulunduğu zaman Erciyes’teki yaklaşık 30 otel termal sudan istifade edecek ve Erciyes’teki kaplıca turizmi hem şehrimiz hem de ülkemiz turizm gelirine katkıda bulunacak. Ümit ediyoruz ki, çok yakın zamanda iyi bir netice alacağız” dedi.
Çalışmaları yürüten Jeofizik Yüksek Mühendisi Ali Rıza Kılıç da, MTA Genel Müdürlüğü ile Erciyes A.Ş. arasında imzalanan protokol kapsamında Erciyes A.Ş.’nin sahalarında çalışma yaptıklarını belirterek, yerin derinliği ve özdirenç yapısını tespit ederek jeotermal bulgulara ulaşmak amacıyla çalıştıklarını söyledi.
Jeofizik Yüksek Mühendisi Sultan Bostan da dünya standartlarında yöntemlerle çalıştıklarını dile getirerek, çalışmalara ilişkin teknik bilgiler verdi. Bostan, sönmüş bir volkan olarak bilinen Erciyes Dağı’nın derinlerinde hala aktivitesi devam eden bir magma yapısını bulup o magmanın yukarılara doğru süzülen ısısını aradıklarını kaydetti.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de