Güncel
25 Mart 2014 - 10:12
Güncelleme: 25 Mart 2014 - 10:12

EN FAZLA ZAMAN AYIRDIĞIM İŞ, HASTANE İŞİDİR

Pınarbaşı Belediye Başkanı ve MHP Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Dursun Ataş, AK Parti İl Başkanlığı tarafından servis edilen haberlerin yalan olduğunu söyleyerek, "2011 yılından beri en fazla zaman ayırdığım iş, hastane işidir" dedi.

EN FAZLA ZAMAN AYIRDIĞIM İŞ, HASTANE İŞİDİR

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Servis edilen habere ilişkin açıklamalarda bulunan Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, servis edilen haberin yalan olduğunu söyledi. Ataş, "Bugün yerel basında yer alan haberlere göre Pınarbaşı Belediyesi`nin devlet hastanesini engellediği yolundaki haberlerin doğrusunu açıklamak için kamuoyunun karşısına geçmiş bulunuyorum. Dün AK Parti İl Başkanlığı, AK Parti Pınarbaşı belediye başkan adayı ve AK Parti Pınarbaşı İl Başkanlığı tarafından yayınlanan yalan haberi düzeltmek için karşınıza çıktım. Dün AK Parti ilçe başkanlığı, AK Parti Pınarbaşı belediye başkan adayı ve AK Parti İl Başkanlığı tarafından Pınarbaşı`nda yılan hikayesine dönen ve 2011 yılından beri yazışmaları elimde olan hastane yapımı ile alakalı, hastanenin yapımına Pınarbaşı Belediyesi`nin müsaade etmediği ve bu hastanenin bu yüzden yapılamadığı konusunda bir basın açıklaması yapıldı. Maalesef bu basın açıklamasına da milletvekilleri de ortak oldular ve kamuoyunu yanlış yönlendirdiler ve kamuoyuna seçim öncesi bizim hakkımızda yalan iftiralarda bulundular. Dağıttıkları kitapçık AK Parti iktidarı tarafından her il için bastırılmış ve bu kitapta Kayseri ili için 12 yılda yapılan hizmetleri anlatmak için basılmış bir kitap. Bu kitap bütün esnafımızda ve bütün evlerde mevcuttur. 15 gün önce her yere dağıtıldı. Bu kitabın sağlıkla ilgili bölümünde Pınarbaşı Hastanesi`nin ne aşamada olduğu kendileri tarafından açık ve net bir şekilde yazıldı. Bu kitapta Pınarbaşı Devlet Hastanesi`nin daha proje aşamasında olduğu kendi kitapçıklarında tüm kamuoyuna duyuruldu. Benim neyi engellediğimi bilmiyorum. Temel atıldı temelimi engelledim? İnşaata başlandı, inşaatımı engelledim? Bunu yetkili ağızdan kamuoyuna açıklamaları istiyorum. Kendi kitapçıklarında hastane yapımının proje aşamasında olduğu yazıyor. Sayın aday çıkıyor, canlı yayınlarda, televizyonlarda, inşaatın 11 milyon TL`ye ihale ediliğini ve temelinin Mart ayı içerisinde başlayacağını söylüyor. Bazı kanallarda Haziran ayında temelinin atılacağı, Sağlık Müdürlüğü`nden buraya bir levha çakmalarını istediğini kendi ağzı ile söylüyor, bunlar hastanenin yapımını durdurdu diyorlar. Dün ki yaptıkları mitingde de Sadık Yakut çıkıyor diyor ki; `Buranın projesi bitti, 15 gün sonra yapım ihalesi yapılacak.` Hangisi yalan söylüyor, hangisi doğru söylüyor, bunu da kamuoyu ile paylaşmak istiyorum" dedi.
KİK`in internet sitesinde Pınarbaşı Devlet Hastanesi`nin yapımı ile ilgi bir ihalenin yer almadığını hatırlatan Ataş, "Vatandaşlarımız, internetten Kamu İhaleleri Kurumu (KİK) hangi ihalelerin hangi aşamada olduklarını görür. Allah rızası için girsinler, bu ihale ile ilgili KİK`in sayfasında herhangi bir duyuru var mı baksınlar. Özellikle devletin yetkili kişilerin açıklamalarını bekliyorum. Facebook`ta ilçe başkanının kardeşi bu işin engellendiğini yazıyor ve 2 saat aradan sonra bunu kaldırmak zorunda kalıyor. Sosyal medya üzerinden ilçe teşkilatı zabıta tarafından ceza yazıldığını söylüyor ve hemen akabinde bunu kaldırıyorlar. Eğer ki bana bir ceza makbuzu göstersinler ki neye göre ceza yazacağız, ne yapıyorlardı ki ceza yazsınlar. Temeli atılmış ve ihalesi yapılmış ortada bir firmamı var? Ben neyi engellemişim, bunu bilmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
"2011 YILINDAN BERİ EN FAZLA ZAMAN HARCADIĞIM İŞ, HASTANEDİR"
Pınarbaşı Belediyesi olarak, Pınarbaşı`na bir devlet hastanesinin yapımı için çalıştıklarını dile getiren Dursun Ataş, "Bunun içinde davamı açıp, hukuki işlemi sürdüreceğim. Seçim öncesi Pınarbaşı halkının zekası ile alay eder gibi, temel atacağız rolü ile gelip özel idarenin kepçeleri ile burada bir çalışma yapıyorlar. Kepçe çöküyor, oraya bir levha dikiliyor, 2014 yılında inşaatına başlanacak diyerek, kamuyonun zekası ile Pınarbaşılının zekası ile alay eder gibi hareketler içerisine giriyorlar. ama Pınarbaşı halkı 30 Mart`ta bunun cevabını kendilerine verecektir. Sağlık Müdürlüğü ve Valilikten gelen bütün yazılara 1 gün içerisinde veya 1 hafta içerisinde cevap vererek, bütün kamulaştırmaları tamamladık. bütün infazları yaptık. imar değişikliklerini yaptık. 2011 yılından beri en fazla emek harcadığım ve en fazla zaman harcadığım iş bu iştir. İl Sağlık Müdürlüğü`ne Pınarbaşı Belediye olarak yazdığımız bütün yazılar, hastane ile ilgili bana yazdıkları yazılar ve bizim yazdıklarımızı kamuoyu ile paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan aranan şahıs yakalandı

Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.

Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Ocak 2026)

Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.

Kayseri’de toplu taşımada sürpriz değişiklik! Raylı sistemde yeni tarife başladı

Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kurşunlu Camii Yanındaki Tuvalet Fare Sorunu ile Gündemde: Vatandaş Tedirgin

Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.

Geleneksel Kayseri Pastırmasına Sosyal Medya Darbesi!

Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de

Evindeki detay dikkat çekti! Eski futbolcu Kayserispor’u unutmadı

Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.

Kayseri’de pastırmanın güvenilir adresi: Pastırmacı Serkan

Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.

Erciyes detayı dikkat çekti! Başkan Büyükkılıç’tan dağcılık vurgulu kritik görüşme

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı

Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de

Kayseri’de bütçeye göre araba rehberi: Hangi fiyat bandında hangisi tercih ediliyor?

Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde

Tatil ama boş değil! Melikgazi’de öğrencilerin adresi yine dolup taştı

2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.

Kayseri'nin O İlçesi Eksi 20,9 ile Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri Arasında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de

Buz pisti mi, site yolu mu? Kayseri’de bir binanın önü adeta kayağa döndü

Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...

Ailelerin Yükünü Hafifleten Proje: Kahvaltı Kolileri Geliyor

Kocasinan'da öğrencilere ücretsiz kahvaltı projesi için ihale süreci başladı...Detaylar Kayseri Haber'de

Bal Tenekelerinden Uyuşturucu Çıktı: Mahkemede Sıra Dışı Savunma

Bal tenekeleri içinde uyuşturucuyla yakalanan sanık: "Ev almayı teklif ettiler"...Detaylar Kayseri Haber'de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9