Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan sendika hizmet binasında bir basın açıklaması gerçekleştirerek geride kalan eğitim yılını değerlendirdi? Kalkan açıklmasın da okullarda uygulanan performans değerlendirme sisteminin öğretmenler arasındaki iş barışını bozduğunu iddia ederek ?Öğretmenler, kariyer sistemi ile ilgili kendilerini teşvik edecek bir düzenleme beklerken, özensizce hazırlanmış bir form üzerinden değerlendirilme yapılmasını doğru bulmuyoruz? ifadesini kullandı?
Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, sendika binasında gerçekleştirdiği basın açıklmasına önceki akşam İstanbul Atatürk Hava Limanı´nda yaşanan terör saldırılarını kınayarak başladı.
Sözlerinin devamında öğretmenlerin yaz tatiline girmeye hazırlanırken, okul müdürlerinin verdiği performans notları ile uğraşmak zorunda kaldığını, yaşananların öğretmenler arasındaki iş barışını olumsuz etkilediğini idda eden Kalkan şunları kaydetti? "Okul müdürleri öğretmenlerin bir yılını değerlendiren notlar vermektedirler. Verilen değerlendirme notlarının uygulanış şekli ve sonuçları iş barışını bozacak bir mecraya kaymak üzeredir. Öğretmenler, kariyer sistemi ile ilgili kendilerini teşvik edecek bir düzenleme beklerken, özensizce hazırlanmış bir form üzerinden değerlendirilme yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu durumdan öğretmenler, okul müdürleri ve sendikalar rahatsızlık duymaktadır. Bakanlık öğretmenlere, kendini geliştirmeyi özendirecek, somut başarıların yansıdığı, keyfiliği olabildiğince kontrol altına alınmış bir kariyer sistemi kurmak için neden bir adım atmaz merak ediyoruz. Mevcut değerlendirme kriterleri, bir öğretmenin bir yıllık performansını ortaya çıkarmaktan çok uzak ve birçok maddesi ciddi sıkıntılara sebep olacak şekilde düzenlenmiştir. Uygulanan değerlendirme sistemi bu hali ile okulların huzurunu ve iş barışını bozmaktadır. Birçok okul müdürünün, yıl içerisinde değerlendirmeye esas olacak bir ön hazırlığının olmadığı görülmektedir. Böyle bir değerlendirme yapılacağı ile ilgili okul müdürlerine önceden bilgilendirme yapılmamıştır. Bu şartlar altında düşük puan alan öğretmenler, gelecek yıl hangi motivasyonla çalışacaklarını sorgulanmaktadır. Eğer zamanında önlem alınmaz ve okul müdürleri sağduyulu davranmazlarsa, yoğun bir mahkeme süreçlerinin önü açılacak ve bakanlık binlerce davaya muhatap olacaktır. Bu aşamada, okul müdürlerinden beklentimiz kimseyi mağdur etmeyecek objektif bir değerlendirme yapmalarıdır. Çeşitli sebeplerden dolayı verimsiz yıl geçiren birkaç öğretmeninize; ?sen başarısızsın? demektense, gelecek yıl sağlıklı bir okul ortamına daha çok ihtiyacınız olacaktır. Hukuk mücadelesine girdiğiniz öğretmenlerle, gelecek yıl nasıl çalışacağınızı düşünmelisiniz. Tanımlamak, yargılamak, soyutlamak kolaycılığına kaçmadan; anlamak, önlem almak, çözüm bulmak, fırsat tanımak ve bir başarı hikayesi ortaya çıkarmak daha isabetli bir davranış olacaktır. Bakanlık, öğretmen değerlendirme sürecini acilen durdurmalıdır. Yapılan işlemin sağladığı fayda, getireceği yükten fazla olmayacaktır. Mahkeme süreçleri emek, zaman ve kaynak israfına sebep olacaktır. Çalışanla çalışmayanı ayırt edecek bir değerlendirme ve kariyer sistemine hiçbir eğitimci itiraz etmeyecektir. Beklenen de budur. Bitirilen yeni eğitim kademeleri, proje görevleri, seminer belgeleri, girilen sınavlar, ulusal ve uluslararası başarıların yansıdığı kariyer sistemi üzerine inşa edilecek ödüllendirme ve sağlayacağı ayrıcalıklar, eğitim sistemimize başarı olarak yansıyacaktır."
HABER: C.ÜSTEN
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de