Tarih: 18.06.2019 17:35

"EA" İLE KODLANAN ESKİ POLİSE 7,5 YIL HAPİS

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri´de, FETÖ´nün emniyet mahrem yapılanmasında yer alan ve örgüte üye olan ancak belli başlı noktalarda eksikliği olduğu değerlendirilenler anlamına gelen ´EA´ kodu´ ile fişlenen eski polise 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuksuz sanık S.G. ile avukatı hazır bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ´nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonda SD kart içerisinde çıkan liste kapsamında örgütün yaptığı fişleme çerçevesinde bazı kodlar kullandığını tespit etti. Bu tespit kapsamında ihraç polis S.G.´nin ´EA´ kodu ile fişlendiği tespit edildi. FETÖ´ye üye olan ancak belli başlı noktalarda eksikliği olduğu değerlendirilenler anlamına gelen ´EA´ kodunda ismi geçen tutuksuz sanık S.G. mahkemede, "Asla bu suçlamayı kabul etmiyorum. Bu fişlemeyi kim yaptı bilmiyorum, suçsuzum, beraatımı istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık S.G.´ye ´silahlı terör örgütü üyesi olma´ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Sanığın infazı kesinleşinceye kadar yurt dışı yasağının devamına karar verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —