Tarih: 04.10.2023 10:04

Dyt. merve şahin’den mevsim geçişlerinde beslenme önerileri

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Diyetisyeni Merve Şahinkış aylarında bağışıklığımızı güçlendirebilecek ve hastalıklardan koruyabilecek besinler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Sağlıklı beslenmenin en önemli kriterlerinden birinin mevsiminde yetişen meyve ve sebzeleri tüketmek olduğuna dikkat çeken Spor A.Ş. Diyetisyeni Merve Şahin şunları kaydetti.  “Beslenmeyi yaz aylarında beslenme kış aylarında beslenme diye ayırmak çok doğru değil. Onun yerine mevsiminde taze meyve ve sebzeleri tüketmek önemli. Onun dışında dengeli ve ölçülü beslendiğimiz zaman hem sağlıklı olmuş oluruz hem de zinde hissederiz. Kış aylarında güneşten uzak kalacağımız için D vitamini takviyesi alabiliriz. Mevsiminde yine meyveleri yediğimiz zaman özellikle içerisinde C vitamini içeren portakal, nar olabilir, bu kış meyvelerini tüketebiliriz. “

Kış aylarında aktioksidan ve antibiyotik etkisi yüksek olan sarımsak, soğan gibi besinlerin sofralarda sürekli yer verilmesi gerektiğini önerisinde bulunan Diyetisyen Merve Şahin sözlerini şöyle sürdürdü. 

“Spor A.Ş. ailesi olarak spor salonlarımız her zaman açık. Kış dönemi salonlarımız daha da yoğunlaşıyor. Kışın spora geliyorlar bizlerde burada beslenme olarak önerilerimizi sunuyoruz. Bağırsaklarımızdaki yararlı bakterileri arttıran probiyotikler kullanılabilir. Bunlara kefir, turşu, yoğurt gibi ürünleri örnek verebiliriz. Bunun dışında antioksidan ve antibiyotik etkisi yüksek olan sarımsak, soğan soframızda sürekli olabilir. Lif içeriği yüksek olan kuru baklagiller kullanabiliriz. Bu şekilde beslenebiliriz. “

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —