Tarih: 27.04.2016 17:49

DOLANDIRDILAR AMA KAÇAMADILAR

Facebook Twitter Linked-in

 Kayseri´de kendilerini polis olarak tanıtarak 1 kişinin ziynet eşyalarını dolandıran 2 zanlı, güven ekiplerinin titiz çalışması sonucu yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, E.Ç. (21) ve E.T. (28), TOKİ Demokrasi Mahallesi Kadir Has Bulvarı üzerinde oturan D.Y.´yi (27) arayarak kendilerini polis olarak tanıttıkları öğrenildi. Zanlılar E.Ç. ve E.T., bir kuyumcunun soyulduğunu, D.Y.´nin kimlik bilgilerinin soyulan kuyumcuda çıktığını ve kendilerine yardımcı olmaması halinde eşinin ve kendisinin sorumlu olacaklarını söyleyerek korku ve panik oluşturduktan sonra kadına ait olan 3 adet altın zincirli kolye, 2 adet alyans yüzük, 950 avro, 55 TL ve 1 adet altın saati alarak kayıplara karıştı.
Dolandırıldığını fark eden D.Y., durumu polis ekiplerine haber vererek yardım istedi. Verilen eşkal üzerinde çalışma başlatan ekipler, E.Ç. ve E.T.´nin Kayseri´den ayrılacağını düşünerek otogar çevresinde arama başlattı. Anbar mahallesinde eşkale benzeyen ve şüpheli hareketlerde bulunan E.Ç., güven ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. E.Ç.´nin üzerinde yapılan aramalarda, dolandırdıkları altının tamamı ele geçirildi. E.Ç.´nin verdiği eşkal doğrultusunda arama çalışmalarına devam eden ekipler, E.T.´yi ise Düvenönün´de kovalamaca sonucu yakalayarak gözaltına aldı. E.T.´nin üzerinden bir miktar para çıkarken, dolandırdıkları 950 avroyu ise bozdurmak için Şanlıurfa´da bulunan bir başka kişiye posta yoluyla gönderdiği tespit edildi.
Zanlılar E.T. ve E.Ç., geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından mahkemeye sevk edildi.



27 NISAN 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —