12. Bölge Kayseri Eczacı Odası'nın kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen törene Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak'ın yanı sıra çok sayıda eczacı katıldı. 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş'ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Başkan Çolak, Kayseri'de ilk eczanenin 1900'lü yıllarda açıldığını söyleyerek, "Kayseri atak bir şehir, 2003 yılında Erciyes Üniversitesi kampüsüne Eczacılık Fakültesi kurulmuş. Böyle önemli bir merkezi kazandıranlara teşekkür ediyorum. İnanıyorum üniversitemiz Kayseri'nin sağlık alanına önemli bir hizmet verecek. Odanın kuruluşunun 40. yıl dönümü çok uzun bir süreç. Bu örgütlenme süreci kendiliğinden olan bir iş değil. Birlikte düşünmek yol almak gerekiyor" dedi.
Vatandaşın sağlıkta cepten ödeme dönemini sürdüren bir sistemin devam ettiğine vurgu yapan Çolak, "Dünya gelişirken, değişirken, dönüşürken içerisinde bulunduğumuz kapital sistem, sermayenin egemenliğine doğru yol almaya yönlendiriyor. Vatandaşın cepten ödemesini artıran sistemi devam ediyor. Hergün vatandaşın cebinden, elinden alınıyor. Artık hastanede yatan insanlardan, kronik hastalardan yüzde 1 oranında katılım payı alınacak. Katılım payı alınmak, farkındalık yaratmaktır bu doğru değil. Bunu doğru bulmadığımızı belirttik" diye konuştu.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...