Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen panele katılan eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, 1950 Demokrat Parti iktidarına kadar Türkiye'de tüm kesimlerin ötekileştirildiğini iddia etti. Soylu, "Türkiye'de Kürtleri, dindarları, Alevileri, gayrimüslimleri, köylüleri ötekileştirdiler. Ta ki, 1950 Demokrat Parti iktidarına kadar. Bugün bile açılım söz konusu olduğu zaman Kayseri başta olmak üzere milliyetçiler ayağa kalktı. 1952'de Adnan Menderes, bugün 60 yıl geciktiğimiz,
Şeyh Sait'in torunu Abdülmelik Fırat'ın evine gidip, 'Yaşını büyüt, seni TBMM'ye alalım ve bu kavga bitsin' demiştir. Ama Türkiye 50 yıl sonra bu esnekliği yaşayamıyor" diye konuştu.
Soylu, 60 Darbesi ile de köylüler dışındaki her kesimin ötekileştirildiğini, köylülerin ancak 60 Darbesi'nden sonra birtakım makamlara gelebildiğini öne sürdü. 70'lerde de Demokrat Parti'nin sindirildiğini savunan Soylu, "Adalet Partisi'ni öyle sindirdiler ki, iki darbe arasında kaldı. Ta ki 1980'e kadar. 1980 ile birlikte Rahmetli Özal, Kürtleri ve dindarları öteki olmaktan kurtardı Türkiye'yi yeni dünya anlayışına hazırlamak için. Bu Refah Parti'li belediyelerce ve bugün AK Parti'yle devam ediyor. AK
Parti'yle başlayan bu süreçte Türkiye'de dindarlar demokratikleşti ve Türkiye'nin en önemli tabanını oluşturdular. Onlar artık merkezde duruyor" dedi.
Süleyman Soylu, yeni dünya düzeninde Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğunu ve genç nüfusundan dolayı en avantajlı ülke olduğunu sözlerine ekledi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.