Tarih: 29.10.2011 14:45

DEVLET SiZLERLE OVUNC DUYUYOR

Facebook Twitter Linked-in

 KAYSERI’DE 29 Ekim Cumhuriyet Bayra­mı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda çe­lenk sunma tören düzenlendi. Törene, Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümge­neral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Baş­kanı Mehmet Özhaseki, MHP Kayseri Millet­vekili Yusuf Halaçoğlu, kamu kurum ve ku­ruluşların temsilcileri, siyasi parti ile STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

 

21 pare top atışının yapılmasının ardın­dan saygı duruşunda bulunulması ve İs­tiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tö­rende, Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. Kayseri’de Başbakanlık Genelgesinde yayın­lanan karar gereği Van’da yaşanan deprem dolayısıyla sadece çelenk koyma gerçekleş­tirildi.

 

İl Özel İdaresi Erciyes Kültür Merkezi Salonu’nda ise şehit aileleri ve gazilere dev­let övünç madalya töreni yapıldı. Törene, protokolün yanı sıra CHP Kayseri Milletve­kili Şevki Kulkuloğlu ile çok sayıda şehit ai­leleri ve gaziler dahil oldu.

 

Törende konuşan Vali Mevlüt Bilici, devletin her türlü olumsuzluğun altından kalkabile­cek ve bu yaraları sarabilecek büyüklük ile kararlılığa sahip olduğunu anımsattı. Şehit­ler uğruna yapılacak hiçbir şeyin haklarının tam olarak teslim edilmesi anlamına gel­meyeceğini belirten Vali Bilici, “Aynı şekilde gencecik evlatlarını yitirmesine rağmen ‘va­tan sağ olsun’ diyerek vakarını hiç bozma­dan eşi benzeri görülmemiş onurlu bir du­ruş sergileyen şehit ailelerimiz için de aynı şeyleri ifade etmek mümkündür. Devletimi­zin şükran ve minnetinin bir ifadesi olarak bugün şehit ailelerimize ve gazilerimize ver­diğimiz devlet övünç madalyası ise devleti­mizin her zaman yanlarında olduğunun ve olacağının göstergesidir. Dünyanın sayılı ül­keleri arasına girmiş Türkiye, elbette dış mihrakların desteğiyle ayakta durmaya çalı­şan bölücü terör örgütünün sonunu getire­cektir. Bu topraklarda yaşayan insanlar na­sıl beraber oldularsa, bundan sonra da öyle birlik ve beraberlik içinde olacaklarını geçti­ğimiz günlerde Van ilimizde meydana gelen deprem felaketi sonrası bir kez daha göster­miş, kara günde birlik ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilemiştir” dedi.

 

Vali Bilici, konuşmasının ardından şe­hit polis memuru Ali Örnek’in babası Hacı Örnek’e devlet övünç madalyası takdim etti. Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise gazi Re­şat Bakır’a, Milletvekili Yusuf Halaçoğlu gazi Ahmet Saraç’a, Garnizon Komutanı Tümge­neral Ali Demiral şehit Kemal Koçyiğit’in ba­bası Mustafa Koçyiğit’e, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır Abdullah Karakoyunla’ya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altuntuğ gazi Harun Oğuz’a, Cumhuriyet Başsavcısı Bü­lent Bingöl ise Gazi Mehmet Bayhan’a devlet övünç madalyasını verdi. Gazi ve şehit ya­kınları madalyalarını alırken




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —