DADALOĞLU´NUN TORUNLARI

DADALOĞLU´NUN TORUNLARI

ŞENLİK ATEŞİ´Nİ YAKTI?

Geleneksel hale getirilerek  çok uzun yıllardır  tekrarlanan ve  Avşar Boyu´nu bira araya toplayan Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanatsal Şenlikleri´nin bir yenisi için daha start verildi?  Cumhuriyet  Meydanı´nda  şenliklerin  başlangıcını  yapan Avşarlar  10 Eylül Pazar günü  Dadaloğlu  Mahallesi´nde ki  şenlik alanında  buluşarak  gönüllerince bir gün geçirecekler?

Avşar Boyu´nun temsilcileri  çok uzun yıllardır tekrarladıkları  Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanatsal Şenlikleri´nin bir yenisini  daha gerçekleştirmek üzere  harekete geçerek  şenliklerin startını verdiler?

Cumhuriyet  Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı´nın  önünde  buluşarak  saygı duruşu gerçekleştirip  İstiklal Marşı okuyarak  bu yıl ki kutlamaları başlatan  Ddaloğlu´nun Torunları özde  Avşarlar bütün Kayserilileri  şenliklere  davet ederken  sevinçlerin  paylaşıldıkça  artığının altını  çizdiler? Organizasyon Komitesi  adına kısa bir açıklama yapan  Dadaloğlu Derneği Başkanı İbrahim Yıldırım, daveti yineleyip  birlik  çağrısında bulundu?

Şenliklerin ilk gün  kutlamaları kapsamında  Dadaloğlu Derneği, Dadaloğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Tomarza Belediyesinin katkılarıyla Şehir Tiyatrosunda gerçekleştirilen ?Oğuzların Tarihi Kökeni ve Anadolu´da Avşarlar´ konulu panel gerçekleştirilirken,asıl kutlamaların 10 Eylül Pazar günü  Dadaloğlu  Mahallesi´nde ki  şenlik alanında  gerçekleşeceğinin  altı  çizildi?



Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı
“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”
Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı
“madde bağımlılığı” eğitim programı
İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği
Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor
Uğurevler’e modern pazar yeri
yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor
Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik
Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı
“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”
Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor
Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak
Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor