Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca tertiplenen ´Uzlaştırma Eğitimi´nde medya mensuplarına ?Arabuluculuk Sitemi´ ve ?Uzlaşma Kültürü´ ile ilgili bilgiler veren Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, 2018´in ilk 8 ayında ilimizde 2 bin 25 dosya uzlaştığını, dosyaların uzlaşma oranı yüzde 55-60 civarında seyrettiğini belirttikten sonra ?Modern Ceza Hukuku´nda sanığın yeniden eğitilerek, topluma kazandırılması hedeflenmektedir? değerlendirmesinde bulundu?
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca tertiplenen ´Uzlaştırma Eğitimi´ Kayseri Adliyesi Şehit Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun konferans salonu´nda gerçekleştirildi?
Uzlaştırma bürosu temsilcileri ve çok sayıda Adliye çalışanı iştirak ettiği etkinlikte konuşan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, uzlaştırmanın amacının sanığın yeniden topluma kazandırılması olduğunu vurgulayarak "Modern Ceza Hukuku, işlenen suça yaptırım öngörürken, suçtan zarar gören mağdurun ve kamu vicdanının tatmini için sanığa ceza vermenin yanı sıra sanığın yeniden eğitilerek, topluma kazandırılmasını hedeflemektedir" değerlendirmesinde bulundu?
Sözlerinin devamında Kayseri Uzlaştırma Bürosu´nun, Türkiye´nin en başarılı uzlaştırma bürolarından biri olduğunun altını çizen Başsavcı Akın "Kayseri, 2017 ve 2018 yılında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Müdürlüğü tarafından Türkiye´nin en başarılı uzlaştırma bürosu oldu. Kayseri Adliyesi Uzlaştırma Bürosu, 2015 yılında 250, 2016 yılında 495 dosya uzlaştırılırken, 2017 yılında 5 bin 903, 2018´in ilk 8 ayında 2 bin 25 dosya uzlaştı . Kayseri´de dosyaların uzlaşma oranı yüzde 55-60 civarında seyrediyor" ifadesini kullandı?
?Uzlaştırma Projesi´ çerçevesinde sosyal sorumluluk projelerinin de hayata geçirildiğini hatırlatan Başsavcı Akın, "Kamu yararına çalışan vakıflara maddi bağış yardımı, kan bağışı, belirlenen sayıda kitap okuma, ihtiyaç sahibi olan öğrencilere kışlık kıyafet yardımı, huzurevi sakinlerine kahvaltı ikramı, cami ve okul temizliğine yardım edilmesi ve ortak kullanım alanlarına ağaç dikilmesi gibi benzeri konularda, dosya taraflarının vicdani olarak da tatmin olması sağlanıyor" şeklinde konuştu?
Etkinlik Başsavcı Akın´ın, uzlaştırma raporlarından örnekler sunmasının ardından medya mensuplarının sorulanın cevaplanması ile noktalandı?
(1 Ekim 2018) CUMHURİYET BAŞSAVCISI ABDULKADİR AKIN,
?SANIĞIN TOPLUMA KAZANDIRILMASI HEDEFLENMEKTEDİR?
Kayseri Haber Gazetesi
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...