Tarih: 30.06.2012 10:10

CUMHURBAŞKANIM BENİ DUY, YAŞAMAK İSTİYORUM

Facebook Twitter Linked-in

   4 çocuk babası Mahmut Karabacak, 5 yaşındaki oğlu Rıdvan’ın ilk ameliyatını doğduktan yarım saat sonra olduğunu söyledi. 2007 doğumlu Rıdvan’a at nalı böbrek hastalığı tanısı konulduğunu belirten baba Karabacak, “Tedavi sonuçlarından tam netlik alamadık. Dokuz kez ameliyat oldu ama çaresi bulunamadı. Ne kadar ameliyat olsa da dört dörtlük tedavi olmadı. En büyük sorun böbrek kaçağı. Anne karnında böbreklerden biri kaçaktan bitmiş, şu anda biri de bitiyor. Çocuğun bağırsağı yırtıktı, onu ameliyat ettiler. Üstüne düşülürse tedaviler sonuç verecek ama beş senedir sonuç alamadık” dedi.
   Maddi durumunun elverişsizliğinden dolayı çocuğuna yeteri kadar ilgi gösteremediğini anlatan Karabacak, “Dört çocuğum var, çiftçiyim. Bağ-Kur ödüyorum devlete ama devlet bana ödüyorsun yardım edeyim demiyor. Bu çocuğa bakmakla yükümlüsün diyor ama ben de özürlüyüm, büyük kızımda sorun var, eşim rahatsız. Devlet bize az da olsa destek çıkmıyor. Benim gelirim yok. Tam özürlü raporu da vermiyorlar, benim talebim ya tam özürlü raporu vermeleri ya da bize destek olmaları. Cumhurbaşkanına da ulaştım, Başbakana ulaştım, netice alamadım. Biz sana ulaşırız diyorlar, ulaşmıyorlar. Devletin, milletin varlığı boş. Beni aldatıyorlar. Bu nüfus cüzdanını taşıyorum ama ben TC vatandaşı değil miyim?” diye konuştu.
A   nne Emsal Karabacak ise, Rıdvan’ın rahatsızlığından dolayı tuvalet alışkanlığı edinemediğini, maddi durumları yetersiz olduğu için de bez parasını karşılayamadıklarını söyledi.
Küçük Rıdvan ise iyileşmek istediğini söyleyerek, “Cumhurbaşkanım beni duy. Yaşamak istiyorum”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —