ÇİĞ KÖFTECİLER MANTAR GİBİ ÇOĞALIYOR

ÇİĞ KÖFTECİLER  MANTAR GİBİ ÇOĞALIYOR

Şehrin muhtelif bölgelerinde sayıları hızla aratan çiğköfte restoranları Lokantacılar ve Pastacılar Odasını endişeye sevk etti. Sayının hızla artması sonucu oluşacak rekabetin kaliteyi düşürmesinden endişe duyan oda yetilileri vatandaişarı uyarara

Oda başkanı Hayrettin Köse, yaptığı yazılı açıklamada son zamanlarda çiğ köfteci sayısının hızla arttığını belirterek "Vatandaşlardan yoğun istek görmesini fırsat bilen bazı kişiler eğitimini almadan daha fazla para kazanma hırsıyla toplumun sağlığını düşünmeden merdiven altı diye tabir ettiğimiz yerlerde üretim yapıyor. Bu tarz yerlerde üretilen çiğ köftelerin tüketilmemesi vatandaşlarımızın sağlığı açısından önem teşkil ediyor" şeklinde konuştu.
Türk Standartları Enstitüsü'nün  hijyen kurallarına riayet etmeyen, ürün içeriği bakımından insan sağlığına zarar veren maddeler kullanan, çok sayıda merdiven altı çiğ köfte üreticilerine "dur" demek için çiğ köfte standartlarını belirlediğini ifade eden Köse, şunları kaydetti:
"Üreticiler artık bu kapsamda oluşturulan çiğ köfte kriterine ayak uydurmak zorunda kalacaklar. Çiğ köfte kriterine göre çiğ köfte, 'esmer ince bulgur, et suyu, kırmızı biber, soğan, sarımsak, çeşitli baharatlar, domates salçası, biber salçası, şeker, sirke, nar ekşisi, ceviz, ve bitkisel sıvı yağların birkaçı veya hepsinin belirli kıvama gelinceye kadar ısıl işlem uygulanmadan elle veya makine ile yoğrulup getirilmiş mamul' olarak tanımlanıyor. Çiğ köfte imalatında kullanılmasına müsaade edilen ürünlerin dışında, gözle görülebilen her türlü ürün, yabancı madde olarak kabul edilecek. Bununla birlikte kriter, bulgurun su kaldırma kapasitesinden faydalanarak çiğ köftenin içine yüksek oranda su koyup halka çiğ köftenin kilo fiyatıyla su satan üreticiye de 'dur' diyor, üretici artık çiğ köfteye yüksek oranlarda su katamayacak.
Köse, ticarete karşı olmadıklarını ancak son zamanlarda sayıları artan çiğ köftecilere karşıda vatandaşları uyarmak istediklerini vurguladı.

“19 Mayıs milletimiz ve ülkemiz için gelecek adına atılan tarihi bir adımdır”

“Gençlik Yürüyüşü” Etkinliği gerçekleştirdi

Özel çocuklara "QR kodlu" koruma

"Güçlü Türkiye gençlerimizle gücüne güç katacak"

Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”

Kayseri Üniversitesi 6 yaşında

Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”

Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi

"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"

Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet

Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri

“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”

Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti

Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf

Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı

Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti