ÇİFTÇİSİNE TABLET DAĞITAN İLK ÜLKE BİZ OLDUK

ÇİFTÇİSİNE TABLET DAĞITAN İLK ÜLKE BİZ OLDUK

10 FARKLI YERE ‘ÖLÇÜM İSTASYONLARI' KURDUK”

HABERİ İZLE

Tarımda devrim niteliğinde bir hizmetin ilk adımı atıldı.  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Dünya da ilk olarak hayata geçen  ‘Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında uydu ile tarladan alınacak anlık verilerle, kuraklık ya da don gibi felaketler önceden tespit edilip gerekli önlemler alınacak ve tarla ile ahırlar da ise elektronik olarak anlık izlemeye alınabilecek. Tabi çitçi bütün bu bilgi verilere  bakanlığın kendisine dağıttığı tablet sayesinde ulaşacak…

 ‘Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi' projesi hakkında haber ekibimize bilgiler veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı İbrahim Acar tarımda devrim niteliğinde bir projenin hayata geçirdiğini  vurgulayarak proje kapsamında çiftçilerimize dağıtılan tablet bilgisayarlar sayesinde projeden  faydalanan çiftçilerimizin  verilere kolayca erişebileceklerini vurgulayarak şöyle konuştu …   Bakanlığımız 2008 yılında Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi projesini hayata geçirdi. 2008 yılında pilot bölge olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesinde uygulanmaya başlandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İstanbul teknik Üniversitesi arasında hazırlanan bir protokol çerçevesinde ‘Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi' projesi adı altında uygulamaya geçti. Bu projenin aslı uydu görüntüleri ve yerel ölçüm istasyonlarından elde edilen bilgilerin hızlı bilgisayarlarda değerlendirerek, çiftçiye aktarılması amaçlanıyor. 2008 yılında uygulanan proje, 2011 yılında ise Bakanlığımız, Kalkınma Bakanlığı, Orman su işleri Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesiyle ortaklaşa yapılan protokol sonucunda Türkiye Genelinde yaygınlaşmaya başlandı”

İlimizde 10 farklı bölgeye  ‘Yerel ölçüm istasyonları' kurulduğunu açıklayan İbrahim Acar, Talas, Bünyan, Pınarbaşı gibi farklı ilçelerde Kayseri'nin genelini ölçülecek şeklinde yerleştirildi. Şuanda bu istasyonların kurulduğu arazilerin sahiplerine tablet dağıtıyoruz. Bu proje çerçevesinde çiftçilerimiz zirai bilgilere kendi tabletlerinden rahat bir şekilde ulaşabilecekler. Bu sistem tam uygulandığı zaman vatandaş tabletlerinde günlük yağış sistemini, en uygun ekim zamanını, toprak sıcaklığını vb gibi görebilecek ve ona göre ekim zamanını karar verebilecek. Sistem hayata geçtiği zaman tarım ekonomisinde etkin yönetim açısından çok daha rasyonel politikalar oluşturulabilecek” ifadelerini kullandı.



“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”
Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı
“madde bağımlılığı” eğitim programı
İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği
Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor
Uğurevler’e modern pazar yeri
yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor
Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik
Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı
“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”
Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor
Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak
Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor
Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi