ÇEKİRDEKSİZ KARPUZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

ÇEKİRDEKSİZ KARPUZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Tohum teknolojisinin günden güne gelişmesiyle birlikte Dünya tarım ihracatı `Çekirdeksiz` ürünlere yöneldi. Bu sayede ihraç edilen ürünler tutulduğu taktirde pazar ihtiyacı hep hazır kalıyor ve sürekli bir ihracat sirkülasyonu devam ediyor. Dünya'da bu

Çekirdeksiz karpuz görücüye çıktı. Tohum teknolojisinin günden güne gelişmesiyle birlikte Dünya tarım ihracatı “Çekirdeksiz Ürünlere” yöneldi. Bu sayede ihraç edilen ürünler tutulduğu taktirde pazar ihtiyacı hep hazır kalıyor ve sürekli bir ihracat sirkülasyonu devam ediyor. Dünya’da bu işin tekeli İsrail’in elinde. Bu sektörde biz de varız demek isteyen Türkiye ise hamlesini “çekirdeksiz karpuz”la yaptı. Öz be öz Türk üretimi çekirdeksiz karpuz raflardaki yerini aldı ve hemşerilerimizin beğenisine sunuldu. Haber ekibimiz Argıncık Toptancılar Halinde KAYSEM A.Ş. Müdür Şaban Nasırlıoğlu’na mikrofon uzatarak “çekirdeksiz karpuz”la ilgili bilgiler aldı. Nasırlıoğlu;”Bu karpuzlar çekirdeksiz olarak Adana bölgesinde üretiliyor. Çekirdeksiz olduğu için de yemesi daha kolay. Bir de bu karpuzun özeliği rengi. Renginden dolayı halkımız şu an bu karpuza yabancı...  Büyük şehirlerde, büyük marketlerde bu karpuz tüketiliyor. Tadında da bir değişiklik yok, suyu, tadı  aynı. Özellikle biz meyve ve sebzede ona dikkat ederiz, rehası güzel. Yani bizim damak tadı dediğimiz olay bu karpuzda var. Bu karpuzun toptan satış fiyatı kilogramı 80 kuruş. Zaten bu karpuzdan bir kere yiyen insan buna devam eder. Çünkü dediğimiz gibi damak tadımıza uygun bir ürün.” diye konuştu.

Çekirdeksiz karpuzun, çekirdekli karpuza göre hal çıkış fiyatında yalnızca 10 kuruş fark olduğunu dile getiren Nasırlıoğlu, Dünya tohum teknolojisinin günden güne gelişmesiyle beraber İsrail’in tekelinde olan çekirdeksiz ürün ihracatına yapılan bir hamle olarak nitelendirdiği öz be öz Türk üretimi çekirdeksiz karpuzla ilgili olarak;” Şu an çekirdekli karpuza olan talep daha fazla çünkü biliniyor. Çekirdeksiz karpuz henüz piyasada yeni.  Bu karpuzun tohumu da Türkiye’de üretiliyor. Dünya bu tür tarıma gidiyor artık. Dünyada birçok ülke tohumu meyveden almıyor. Normalde, biz yıllarca geleneksel ürünlerimizi o ürünün çekirdeğini kullanarak ürettik. Öz be öz Türk malı. Dünyada bu işin kompedanı İsrail. İsrail’in kompedanlığını, tekelciliğini Türkiye’de ve özellikle Akdeniz’de yapılan tohum ıslah çalışmaları, tohumları yenileme çalışmalarıyla beraber ülkemizde yavaş yavaş tohum  ihraç eden ülkeler arasına girmeye başladı. Tabi bu bir anda olmuyor. İlerleyen günlerde, yıllarda daha da artacaktır inşallah. Bu sektörde Dünya’da adı geçen ülkeler arasında Türkiye’nin de geçmesi için tüketicilerimizin, vatandaşlarımızın bu ürünleri tercih etmeleri gerekmektedir.” İfadelerini kullandı.



Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi
"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"
Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet
Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri
“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”
Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti
Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf
Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı
Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti
Talas Belediyesi'nde vergi mesaisi
Kayseri’de havalar ısınacak
Kayseri Kariyer Merkezi Projesi ile 5 bin 757 kişi iş buldu
“Geri dönüşümle geleceği ve doğayı koruyoruz”
Gençlik Haftası Kayseri’de dolu dolu geçecek
“Başkan Yalçın bize özgürlüğümüzü verdi”