ÇAYIRAĞASI KONAĞI

ÇAYIRAĞASI KONAĞI

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesinin tarihe ve tarihi yapılara sahip çıkıldığını bunun bir çok örneği olduğunu ve en son olarak Tavukçu Mahallesinde yer alan Çağırağası Konağının onarılarak kullanılabilinen bir mekan halin

Anadolu Tarihinin aslında dünya tarihinin temeli oluşturduğunu 8 bin yıllık bu toprakların dünya medeniyetine ışık tuttuğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç Melikgazi İlçe sınırları içerisinde Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserleri iç içe ve kaynaşmışçasına beraber durmaktadırlar. Osmanlı'nın son dönem ile Cumhuriyetin ilk dönemine ait yapıları koruma altına alıyoruz. Koruma altına aldığımız Çayırağası konağını aslına uygun olarak restore ettik. Yapısı ile adeta tarihe ışık tutan bu konak şimdi de bilime ve kültüre hizmet edecektir dedi.
Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur ile İlahiyat Fakültesi Dekanı Zeki Duman ve Öğretim Üyeleri ile birlikte Çağırağası Konağı gezen Memduh Büyükkılıç, Davud el-Kayseri'nin 1258 Kayseri'de doğduğunu ve Orhan Gazi'nin 1336 yılında İznik'te kurduğu üniversitenin ilk başkanı (müderris-i 'am) olduğunu kaydetti.
Davud el-Kayseri, sadece Osmanlı eğitim sistemi açısından değil aynı zamanda düşünürler üzerinde bıraktığı etki itibariyle de Osmanlı düşünce tarihinin önde gelen isimlerinden biri olduğunun belirten Başkan Memduh Büyükıklıç, Çağırağası Konağının bundan böyle Melikgazi Belediyesi çalışmaları neticesinde bilimin ve kültürün hizmetinde olacağını sözlerine ekledi.



Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bayramlaştı

Talas Belediyesi'nden intihar girişimine ilişkin açıklama

"Dava konusu kayıtsız kurbanlıkta tazminat hakkı olmaz"

Başkan Çolakbayrakdar, kurban yerinde vatandaşlarla bayramlaştı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı: 2 gözaltı

Başkan Büyükkılıç, vatandaşlarla bayramlaştı

Acemi kasaplar acil servisleri doldurdu

Bayram öncesi şehit ailelerinden şehitlik ziyareti

Yahyalı’da bayramlaşma töreni yapıldı

Besiciler Başkan Yalçın'a teşekkür etti: "Bu konfor İstanbul'da yok"

Palancıoğlu'ndan Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajı

Başkan Yalçın "Bayramlar bir gönül, bir ruh şölenidir"

KAYÜ emeklilere de eğitim verecek

Fırtına ağaçları devirdi, araçlara zarar verdi

Melikgazi Kıyafet Evi büyük takdir topluyor

Şekercilerde bayram yoğunluğu