Tarih: 11.07.2012 09:54

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ GENELGESİ KAPSAMINDA VATANDAŞ DA EĞİTİLMELİ

Facebook Twitter Linked-in

Özel Dünya Hastanesi Mesul Müdürü Prof. Dr. Yusuf Öztürk, söz konusu genelgenin ciddi bir gelişme olduğunu ilerleyen dönemlerde genelge kapsamında sonraki zamanlarda vatandaşlara da halk eğitimi uygulanması önerisinde bulundu. Genelgenin temel amacının hasta ve çalışan güvenliğini garanti altına almak olduğunu belirten Öztürk, hastanelerde şiddet olayların en fazla yaşandığı yerin acil servis üniteleri olduğunu ifade etti. Öztürk “İkincisi kabul memurlarımızın hizmet sürdürdüğü birimlerdir ve poliklinik sekreterlerimizdir. Bu arada hekimlerimizi de göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Nadir de olsa hekimlerimizin bu şiddete maruz kaldığı bilinmektedir.” dedi.
Genelge kapsamında çalışan eğitimlerine önem verildiğini ve Dünya Hastanesi’nde bu tür eğitimlere genelge çıkmadan önce de önem verildiğini kaydeden Öztürk, “Sözü geçen servislerde çalışan tüm personelin hasta ve yakınına karşı eğitilmesi, ses tonunu ve hareketini ayarlaması bu yolla da şiddeti azaltmaya gitmeliyiz. Çalışanların güvenliğinin sağlanması için içerde ve dışarıda bütün çalışanların görevlerinin tam yapmaları gerekmektedir. Özellikle hastalar açısından bakıldığında cerrahi güvenliği sağlaması, personelin eğitimli olması hasta güvenliği açısından önem taşımaktadır. Sağlık çalışanlarını hasta ve yakınlarına hazırlamak gerekir bu da eğitimle mümkündür, biz da bunu hastanemizde gerçekleştirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.
Öztürk, genelge kapsamında, sağlık çalışanlarının şiddet görmesi durumunda alınacak güvenlik önlemlerine dair yeniliklerin de olduğuna dikkat çekti. Öztürk, sağlık çalışanlarının, şiddet görmesi durumunda, hastanenin içindeki güvenlik biriminden, en yakındaki emniyet kurumundan ve Sağlık Bakanlığı’nın 113 no’lu servisinden yardım isteyebileceklerini söyledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —