Türkiye Harp Malulleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıl dönümü vesilesi ile haber ekibimize yaptığı değerlendirmede 18 Mart’ta Çanakkale’nin geçilemeyeceğini, Türk milletinin esir edilemeyeceğini, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığını vurgulayarak “ 18 Mart yurdun her köşesinden vatan evladının kanının bayraklaştığı gündür” ifadesini kullandı.
Türkiye Harp Malulleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıl dönümü vesilesi ile haber ekibimize yaptığı değerlendirmede tarihe altın harflerle yazılmış olan Çanakkale Zaferi’nin isimsiz kahramanları şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıp, 18 Mart’ın vatanı uğruna , bayrağı uğruna can vermiş ,kan vermiş vatan evlatlarının Allah yolunda şehit olduğu gün olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu. “Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, şehitliklerde, elbiseleri dahi çıkarılmadan bilinmeyen yerlerde, kefensiz yatan kahramanlarımızı; vatanı, bayrağı, milleti için canlarını feda eden yüreği pek şehitlerimizi ve bu gün de terörle mücadelede şahadet şerbeti içmiş Mehmetçiklerimizi minnet ve şükran duygularımızla anmak üzere toplanmış bulunuyoruz.
Bu gün ; Şanlı tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 105. Yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Gününü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız.
18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür.
Bu gün; Yurdun her köşesinden vatan evladının kanının vatanlaştığı, bayraklaştığı gündür. Bu gün ;Vatanı uğruna , bayrağı uğruna can vermiş ,kan vermiş vatan evlatlarının Allah yolunda şehit olduğu gündür. Bugün ;Can yoldaşını, çocuklarının babasını vatan uğruna feda eden vefakâr şehit eşlerinin günüdür. Çanakkale Zaferi, vatanı, bayrağı,milleti,dini ve devleti için, mukaddesat için canını Allah yolunda feda eden , Yüce Yaradan’ın rızasına eren şehitlerin destanıdır. Dün Çanakkale de, Sakarya da, Dumlupınar da, Sarıkamış ta destan yazan kahraman Mehmetçik, bu gün Kuzey Irak ta, Cerablus ta, El- Bab ta, Rasulaynda ,Arfin de ve İdlib te destan yazmaktadır. Bizler vatan sevgisi imandandır diyerek; vatan savunmasını Allah yolunda savaşmak olarak görüyor, vatanını savunurken hayatını kaybeden şehitlerimize, gazilerimize sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu bu gün bir kez daha vurgulamak istiyoruz.”
Yavuz sözlerini noktalarken “Bu duygularla, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman askerlerimizi, vatanları uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ahirete intikal eden Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz” ifadesini kullandı.
(18 Mart 2020) BÜGÜN VATAN EVLADININ KANININ BAYRAKLAŞTIĞI GÜNDÜR
Kayseri Haber Gazetesi
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...