Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 13.09.2025 11:52:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Etli Kuru Fasulye İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 300 g kuşbaşı dana eti
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 litre sıcak su

Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru fasulyeler bir gece önceden sıcak suya koyulur ve ıslatılır.
  2. Soğan yemeklik doğranır, sıvı yağ koyduğunuz düdüklü tencerede soğanlar kavrulur.
  3. Kuşbaşı doğranmış etler ilave edilerek hafifçe kavrulur. Bu aşamada etler suyunu salıp çekecektir.
  4. Salça ve baharatlar ilave edildikten sonra suyunu süzmüş olduğumuz kuru fasulye eklenir.
  5. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilip düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
  6. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınarak 30-40dk pişirilir. Afiyet olsun.

Şehriyeli Pirinç Pilavı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.
  2. Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.
  3. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.
  4. Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.
  5. Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dk daha kavrulur.
  6. Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.
  7. Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin. 
  8. Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
  9. Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Kalburabastı Tatlısı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • Yarım paket tereyağı veya margarin (125 gr)
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • Bir kaç damla limon suyu
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su (600 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

İçi için;

  • Ceviz

Kalburabastı Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kalburabastı tatlısının şerbeti hazırlanır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır.
  2. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip 4-5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  3. Hamuru için yoğurma kabına un ve irmik alınarak elle biraz karıştırılır.
  4. Daha sonra, oda sıcaklığındaki tereyağı, üzerine bir kaç damla limon damlatılan karbonat, süt, sıvı yağ ve yoğurt eklenerek hamur güzelce yoğurulur.
  5. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlatılır.
  6. Top haline gelen hamur kalbur üzerine bastırılarak elle açılır.
  7. Ortasına iri doğranmış ceviz içinden bir miktar yerleştirilir ve hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır.
  8. Hazırlanan tatlı ters çevrilerek kalburdan alınır ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  9. Hamurumuz yeterince yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek kalmıyor. Dilerseniz pişirme kağıdı kullanarak da pişirebilirsiniz.
  10. Tüm hamur şekillendirildikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakılır.
  11. Tatlılar güzelce kızardıktan sonra fırından alınarak sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir.
  12. Ben şerbeti dökmeden önce fırın kabından daha küçük bir borcama alıyorum ki şerbet çok yayılmasın.
  13. Birkaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastınızı servis edebilirsiniz.
  14. Dilerseniz servis ederken Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Büyükşehir İtfaiyesi, Kasım ayında 859 olayda görev yaptı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, 2025 yılının Kasım ayında 859 olaya müdahale etti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Mezarlıktaki esrarengiz taş

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde üzerinde semboller ve yazıların bulunduğu mezarlıktaki taşlar gizemini korurken Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtım Vakfı (ÇEKÜL) Kayseri İl Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy, taşların ince

Yunus Emre Mahallesi'ne yeni kentsel dönüşüm müjdesi

Yunusemre Mahallesi’nde kentsel dönüşümle hak sahiplerine söz verdiği konutların hepsini teslim eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bölgeye giderek yeni müjdeyi duyurdu.

Suriçi Camikebir Projesi'nde dönüşüm başladı

Suriçi Cami-i Kebir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, ilk etap uygulamaları kapsamında hak sahiplerinin yeni proje alanındaki bağımsız bölümleri teslim edilirken dönüşüm kapsamındaki eski yapılarda yıkım başladı.

Tarihi Sarız kilimi unutulmaması için dokunup arşivleniyor

Kayseri'de unutulmaya yüz tutmuş yüzlerce yıllık Sarız kilimi, Kayseri Olgunlaşma Enstitüsündeki tezgahlarda dokunarak yaşatılmaya çalışılıyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayserili genç girişimciler zihnin MR'ını çekecek

Kayseri'de genç girişimciler tarafından insan zihninin bilişsel matematiğini analiz edebilen ve dünyada doğrulanmış zihin odaklı yapay zeka çekirdeği olan Zihinötesi Yapay Zeka Modeli-Clinisyn'i geliştirdi.

Kayseri Devlet Hastanesi '8. Kayseri Acil Tıp Eğitim Günleri'ne ev sahipliği yapıyor

Kayseri Devlet Hastanesi, acil tıp alanındaki güncel yaklaşımları değerlendirmek, klinik standartları geliştirmek amacıyla bu yıl "8. Kayseri Acil Tıp Eğitim Günleri" etkinliğini düzenliyor.

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’ günü

Talas Belediyesi’nin Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte hayata geçirdiği ‘Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’, Aralık ayının ilk hafta sonunda misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Kanser ilaçlarını usulsüz şekilde temin eden 12 kişi adliyede

Kayseri'de bir üniversite hastanesinde tedavi gören hastalar adına sahte rapor ve reçete düzenleyerek yüksek maliyetli kanser ilaçlarını usulsüz şekilde temin eden 12 şüpheli sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Kayseri'de cuma günü kurulan semt pazarları

Kayseri’de çeşitli mahallelerde haftanın 7 günü semt pazarı kuruluyor. Semt pazarları hangi gün ve nerede kuruluyor? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri'de döviz kuru ne kadar oldu? (5 Aralık)

Dolar ve euro başta olmak üzere yabancı para birimleri, yerel para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Peki, döviz kuru bugün ne kadar oldu? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri'de güncel altın fiyatları ne kadar oldu? (5 Aralık)

Altına yatırım yapmayı tercih eden birçok Kayserili, güncel fiyatları yakından takip ediyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de namaz vakitleri (5 Aralık)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de bugün vefat edenler (5 Aralık)

Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 4 vatandaşımızı kaybettik. İşte 5 Aralık Kayseri'de vefat edenler. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Kayseri'de konuştu

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar Kayseri'de konuştu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Çiğ köfte dükkanını kurşunlayanlar yakalandı

Kayseri'nin Talas ilçesinde pompalı tüfekle çiğ köfte dükkanını kurşunlayan 3 kişi yakalandı. Detaylar Kayseri Haber'de...