Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 8.07.2025 11:08:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Beşamel Soslu Patlıcan Musakka İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan

Kıymalı harç için:

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Beşamel sos için:

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 200 gr kaşar peyniri

Patlıcanları kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Beşamel Soslu Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar alacalı soyularak dilimlenir. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Dilerseniz bu aşamada patlıcanların üste çıkmaması için tabak koyabilirsiniz.
  2. İç harcı için tavaya alınan sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanlar ve sarımsakları  kavuralım.
  3. Pembeleşmeye başladıktan sonra doğramış olduğunuz biberleri ilave ederek 1-2 dakika daha kavuralım.
  4. Üzerine kıymayı ekleyelim ve ezerek rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim.
  5. Kıymalar biraz piştikten sonra salçayı ilave edelim. Dilerseniz salça yerine domates sosunuz var ise kullanabilirsiniz.
  6. Baharatları ve tuzu da ekleyerek harcı pişirelim.
  7. İç harcımızı hazırladıktan sonra patlıcanlarımızı temiz bez ya da kağıt havlu üzerine alınarak kurulayalım.
  8. Daha sonra kızdırdığımız sıvı yağda, arkalı önlü çevirerek kızartalım.
  9. Kızaran patlıcanların fazla yağının süzülmesi için yine havlu kağıt serili bir tabağa alalım.
  10. Beşamel sosu için, sos tenceresine tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
  11. Ardından unu ilave edelim ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  12. Üzerine sütü ilave edilerek hiç topak kalmayacak şekilde çırpıcı ile çırparak pişirelim.
  13. Beşamel sos koyulaşmaya başladığında karabiber ve tuz ekleyerek karıştıralım.
  14. Fırın kabının tabanına kızartmış olduğunuz patlıcanları dizelim.
  15. Üzerine kıymalı harcı aktararak yayalım ve kıymalı harcın da üzerine beşamel sosu dökerek her yerine eşit gelecek şekilde düzeltelim.
  16. Yemeğimizi önceden ısıttığımız 190 derecede fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
  17. Sürenin sonunda üzerine kaşar peyniri rendesi serperek tekrar fırına sürelim ve 15 dakika daha pişirelim.
  18. Üzeri kızardıktan sonra fırından alın ve birkaç dakika dinlendirdikten sonra beşamel soslu patlıcan musakkamız servise hazır. Afiyet olsun.

Nohut Pilav İçin Malzemeler

  • 250 gr haşlanmış dana kuşbaşı et
  • 1 su bardağından biraz eksik haşlanmış nohut
  • 1. 5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • Karabiber

Nohut Pilav Nasıl Yapılır?

Tenceremize soğanı doğrayıp kavuralım .

Üzerine salçayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim .

Haşlanmış olan etimizi ve nohutumuzu ekleyelim .Biraz karıştıralım .

 

 

Üstüne yıkanmış pirinçlerimizi ekleyelim. 3 su bardağı kaynamış olan suyu ve tuzumuzu ekleyelim .

Karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım .

Pirinç suyunu çekene kadar hiç karıştırmayalım. Afiyet olsun..

Trileçe İçin Malzemeler

Keki İçin;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin;

  • 1 paket Pınar Krema
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker

Karamel Sosu İçin;

  • 1 paket Pınar Krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin;

  • 1 paket Krem şanti (75 g)

Trileçe Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tatlının keki için karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alalım, köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Daha sonra su, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek, çırpmaya devam edelim.
  3. Hazırladığımız kek hamurunu, dikdörtgen büyük boy fırın kabına dökelim. Benim kullandığım fırın kabı 27 x 40 cm.
  4. Önceden ısıttığımız 170°C fırında, yaklaşık 30-35 dakika kekimizin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
  5. Kekimiz pişerken, tatlımızın karamel sosunu hazırlayalım. Bunun için; şekeri küçük bir tencereye alalım.
  6. Kısık ateşte, şeker eriyip karamelize olana kadar kaşıkla karıştıralım.
  7. Karamelize olan şekerimizin üzerine tereyağını ekleyelim.
  8. Son olarak çalkaladığımız Pınar Kremayı ilave edelim. Bu aşamada şekerler sertleşebilir. Karıştırmaya devam edin. Şekerler eriyecek ve çok güzel bir kıvamı olan karamel sos elde edeceksiniz.
  9. Hazır olan karamel sosumuzu, ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  10. Güzelce kabarıp pişen kekimizi fırından çıkartalım. Sıcağının çıkması için 10 dakika daha bekletelim.
  11. Bu arada kekimizi ıslatmak için derin bir kaba süt, şeker ve Pınar Kremayı alalım ve karıştıralım. Tamamen şekerleri eriyen şerbetimiz hazır.
  12. Kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra, sütlü şerbeti güzelce çekebilmesi için üzerine kürdan ile delikler açalım.
  13. Sütün tamamını kekin üzerine gezdirelim. Sütü tamamen çekene kadar dinlenmeye bırakalım.
  14. Krem şantiyi üzerinde yazan şekilde hazırlayalım.
  15. Soğuyan ve sütü çeken kekimizin üzerine hazırlamış olduğum krem şantiyi sürelim. Bu aşamada tatlının üzerini süslemek için krem şantiden 2 kaşık ayıralım.
  16. Son olarak tamamen soğumuş olan karamel sosunu da tatlının üzerine gezdirelim. Burada önemli olan, karamel sosunun tamamen soğuk olması. 
  17. Ayırmış olduğumuz krem şanti ile tatlının üzerini ince ince çizgiler çizelim ve bir kürdan yardımı ile şekil verelim.
  18. Trileçe tatlımız hazır. Buzdolabına kaldıralım ve 4-5 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.

Nurettin Açıkalın: "Bu maçtan 3 puan alabilirdik"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, sahalarında ağırladıkları Alanyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Bu maçtan 3 puan alabilirdik. Oyuncularımızın göstermiş olduğu oyunu ve mücadeleyi tebrik ediyorum" dedi.

Kayserispor'un lisanssız oyuncu itirazına TFF'den açıklama!..

U19 PAF Ligi'nde mücadele eden Kayserispor U19 takımının 13. haftada oynadığı ve 2-1 kaybettiği Gaziantep FK müsabakası sonrası rakibin kaçak oyuncu oynattığı iddiasıyla itirazda bulunmuştu. Detaylar Haberimizde...

Baki Ersoy: "Enerjide güçlü Türkiye, her alanda güçlü Türkiye demektir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının bütçeleri üzerine yaptığı konuşmada, "Enerjide güçlü Türkiye, her alanda güçlü Türkiye demektir" dedi.

Büyükkılıç'tan Camikebir'de gönül belediyeciliği buluşması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Camikebir bölgesinde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştirdi, talepleri yerinde dinledi.

Kayserispor'un muhtemel 11'i netleşiyor!

Kayserispor, Alanyaspor maçına 6 eksikle çıkıyor. Djalovic'in sahaya süreceği 11 merak edilirken VAR hakemi de belli oldu. Ayrıntılar haberimizde...

KumsLife'da temel atıldı

KumsLife Kooperatifi’nin zemin iyileştirmesi tamamlanan yapılarında temel atılması nedeniyle bir tören yapıldı. Detaylar haberimizde...

Büyükşehirden miniklere özel etkinlik...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara özel kuruluşu Fuat Attaroğlu Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu’nda Yerli Malı Haftası kapsamında ‘Minik Şefler Mutfakta’ pasta yapımı etkinliği ile miniklere unutulmaz bir heyecan yaşattı

Büyükkılıç müjdeyi verdi: Kayseri Havalimanı başmüdürlük statüsüne kavuşuyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Havalimanı'nın başmüdür statüsüne kavuşacağının müjdesini verdi. Detaylar Haberimizde...

Melik Muhammed Gazi anıldı

Danışmendli Hükümdarı Melik Muhammed (Mehmet) Gazi; vefatının 882. yılında dualarla anıldı. Detaylar Haberimizde...

Erciyes Kayak Merkezi, başarılarını bilimsel makalelerle belgeliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin önemli turizm yatırımlarından Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin saygın üniversitelerinden Bilkent Üniversitesi tarafından kaleme alınan bilimsel bir araştırma makalesinde yer aldı.

525 yıllık Gön Han'da restorasyonda sona gelindi

525 yıllık tarihi Gön Han’ı restore ederek çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan, yaşayan bir mekân haline getirecek olan Melikgazi Belediyesi, restorasyon çalışmalarında sona geldi. Detaylar Haberimizde...

Eş zamanlı operasyonda aranan 50 kişi yakalandı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından il genelinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda; çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 50 kişi yakalandı.

Kayserispor ile Alanyaspor 19. randevuda

Kayserispor ile Alanyaspor; Süper Lig tarihinde 19. kez karşı karşıya gelecek. Detaylar haberimizde...

Kayserispor'da Alanyaspor maçı öncesi 7 eksik

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor; sahasında oynayacağı Alanyaspor maçında 7 futbolcusundan yararlanamayacak.

Mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan bir mobilya fabrikasının deposunda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Detaylar haberimizde...

Kayseri Üniversitesi'nde dijital görselleştirme ve tasarım eğitimi tamamlandı

Talas Belediyesi, ORAN Kalkınma Ajansı ve Kayseri Üniversitesi'nin iş birliğiyle gerçekleştirilen Dijital Görselleştirme ve Tasarım Araçları Eğitimi başarıyla tamamlandı. Detaylar haberimizde...