Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Güncel 5.07.2025 11:28:00 0

Editör

Yağmur Aksoy

Bugün ne pişirsem?
Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Domatesli Şehriye Çorbası İçin Malzemeler

  • 4 adet domates
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağına yakın haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Domatesli Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı (veya sıvı yağ da olur)  tencereye alınarak salça ilave edilir ve kokusu çıkana kadar kavurulur.
  2. Kabuğu soyulup rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş domatesler ilave edilir, bir kaç dakika kavrulur.
  3. Ardından şehriyeler ve nohutlar eklenerek birkaç dakika kavrulur.
  4. Son olarak tavuk suyu, sıcak su ve tuz eklenerek karıştırılır. Tercihe bağlı tavuk suyu yerine normal su ya da tavuk bulyon kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
  5. Ara ara karıştırılarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak servis edilebilir.
  6. Çorbanın kıvamına göre su ilavesi yapılabilir. Yanında limonla ya da üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

 

Tavuk Tava İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 6-7 adet biber
  • 10 -12 adet arpacık soğan
  • 3 adet domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 bütün tavuk (İri doğranmış)

Terbiyesi için

  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı dolusu sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

Tavuk Tava Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sebzeleri yıkayalım ve iri şekilde eşitçe doğrayın, aynı şekilde tavuğu da doğrayın, sebzeleri tepsiye alın.
  2. Ayrı bir kase de terbiyeyi hazırlayın.
  3. Salçayı baharatları ve sıvı yağını kaseye ekleyip karıştırın.
  4. Terbiyeyi sebzelerin üzerine dökün ve karıştırın, elimizle bastırarak tepsiye yayın.
  5. Üzerini ıslattığımız yağlı kağıt ile örtün.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına atın.
  7. Yemek piştikten sonra yağlı kağıdı üzerinden alın, 15 dakika yağlı kağıtsız fırında pişirin.
  8. Pişen yemeği fırından çıkarın.


Krep Tatlısı İçin Malzemeler

Krep hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı krema

İçi için;

  • Çilek
  • Muz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı krema
  • 60 g bitter çikolata
  • Antep fıstığı
  • Fındık

Krep Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kreması için tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı alarak karıştırın.
  2. Ocağı açın ve karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
  3. Piştiğinde ocaktan alıp hızlıca soğuması için ayrı bir kaba aktarın.
  4. Soğuduktan sonra üzerine sıvı kremayı ekleyerek mikserle çırpın.
  5. Krep hamuru için karıştırma kabına yumurta, şeker, süt, eritilmiş tereyağı, kabartma tozu, tuz ve unu alarak karıştırın.
  6. Hazırlanan krep hamurundan 1 kepçe kadar alın, az yağlanan tavaya aktararak yayılmasını sağlayın ve arkalı önlü pişirin.
  7. Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde pişirmeye devam edin.
  8. Krebi tabağa alın. Ortasına sıkma torbasına aldığımız kremadan sıkın.
  9. Meyveleri de kremanın üzerine yerleştirdikten sonra krebi sarın.
  10. Ganaj için sıvı kremayı ısıtarak çikolatayı ekleyin ve eritin.
  11. Rulo yapılan krebi hazırlanan çikolatalı ganaj, Antep fıstığı ve fındık ile süsleyerek servis edin.