Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 25.06.2025 13:02:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Etli Güveç İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Etli Güveç Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavaya kuşbaşı doğradığınız etleri alarak, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin ve üzerine sıvı yağı ekleyerek kavurun.
  2. Yeterince kavurduktan sonra; yemeklik doğradığınız soğanları, biberleri ve sarımsakları ekleyip kavurun.
  3. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra doğrayın, aynı şekilde patates ve patlıcanı da küp küp doğradıktan sonra biberlerle birlikte kavurduğumuz etlerin üzerine ilave edin.
  4. Baharatları da ekledikten sonra, bir su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve 3-5 dk kadar pişirin.
  5. İyice karıştırdıktan sonra, küçük güveç kaplarına yerleştirin.
  6. Salçayı sıcak suda ezerek, sebzelerin üzerine gelecek kadar dökün.
  7. Güveçlerin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak, fırın tepsisine yerleştirin ve 160 derece fırında, yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
  8. Kenarından pişip pişmediğini kontrol ederek, süreyi duruma göre uzatabilirsiniz.

Şehriyeli Pirinç Pilavı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.
  2. Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.
  3. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.
  4. Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.
  5. Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dk daha kavrulur.
  6. Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.
  7. Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin.
  8. Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
  9. Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Kıbrıs Tatlısı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti İçin;

  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Kıbrıs tatlısının şerbeti için suyu ve toz şekeri bir tencereye alalım. Karıştırıp şerbeti kaynamaya bırakalım.
  2. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp şerbete vanilyayı ilave ederek karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  3. Tatlımızın keki için yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alarak mikserle çırpalım.
  4. Yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpmaya devam edelim.
  5. Sıvı yağ, galeta unu, Hindistan cevizi, dövülmüş ceviz ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar mikserle çırpalım.
  6. Tabanını yağladığımız kare borcama veya bu boyutlardaki herhangi uygun bir fırın tepsisine kek hamurunu boşaltalım. Hamuru borcamın her yerine eşit şekilde yayalım.
  7. Önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında 30 dakika boyunca kekimizi pişmeye bırakalım.
  8. Tatlının kreması için uygun bir tencereye süt, nişasta, toz şeker ve vanilyayı alalım. Muhallebi koyulaşıp kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  9. Göz göz olduktan sonra kremayı ocaktan alarak ayrı bir kaba aktaralım. Üzerine toz krem şanti ilave ettikten sonra mikserle çırpalım.
  10. Fırından aldığımız kekin üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
  11. Şerbetli kek tamamen soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı üzerine boşaltalım.
  12. Bir spatula yardımıyla kekin üzerini kremayla kaplayalım.
  13. Son olarak üzerine bolca Hindistan cevizi serptiğim tatlımızı en az 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  14. Yeterince dinlendikten sonra Kıbrıs tatlımızı dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Muhtarlardan Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

Anadolu Muhtarlar ve Mahalli İdareler Dernek Başkanı, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kayseri Temsilcisi Levent Karakaya öncülüğünde, Kayseri’nin çeşitli mahallelerinden muhtarlar Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

KTB Başkanı Recep Bağlamış, basın mensuplarıyla buluştu

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Yahyalı Belediyesinde araç filosu güçleniyor

Kayseri'de Yahyalı Belediyesi bir ekskavatörü araç filosuna kattı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Ayşe Böhürler ve Başkan Büyükkılıç, şef adaylarıyla buluştu

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mutfak Sanatları Merkezi'nde Et Pişirme Teknikleri Workshop etkinliğini ziyaret etti. Detaylar Kayseri Haber'de...

KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi öldü

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi yaşamını yitirdi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Kayseri’de bugün vefat edenler (16 Temmuz)

Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 3 vatandaşımızı kaybettik. İşte 16 Temmuz Kayseri'de vefat edenler. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri'de çarşamba günü kurulan semt pazarları

Kayseri’de çeşitli mahallelerde haftanın 7 günü semt pazarı kuruluyor. Semt pazarları hangi gün ve nerede kuruluyor? İşte bugün kurulan semt pazarları… Detaylar Kayseri Haber’de…

Kayseri’de namaz vakitleri (16 Temmuz)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenlendi

Kayseri'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş yapıldı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Hulusi Akar'dan, 15 Temmuz ve "Terörsüz Türkiye" açıklaması

Hulusi Akar, 15 Temmuz hain darbe girişiminde baskılara ve silahlara boyun eğmediklerini belirterek, "Ne ondan ne de bundan korktuk. Bir Türk askeri olarak yapılması gerekeni Allah'a çok şükür yaptık." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti, Kayseri’de

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni müze projeleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı heyetiyle buluştu. Kayseri son dakika Kayseri Haber bülteninde...

Kayseri’de trafik kazası: Çocuk sürücülerden acı haber

Kayseri'de otomobille çarpışan 2 motosikletin çocuk sürücüleri hayatını kaybetti. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

HAK-İŞ İl Başkanı Navruz'dan 15 Temmuz mesajı

HAK-İŞ Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı Yavuz Navruz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Kayseri'de 15 Temmuz dolayısıyla şehitlikler ziyaret edildi

Kayseri'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitlikler ziyaret edildi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

FETÖ'nün darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...

64 ilde FETÖ operasyonu: 306 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 günde İstanbul ve İzmir merkezli aralarında Kayseri'nin bulunduğu 64 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlarda 306 şüphelinin yakalandığını bildirdi.