Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 23.06.2025 14:24:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Terbiyeli Şehriye Çorbası İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1’er çay kaşığı karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber
  • 8 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Terbiyeli Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede şehriyeyi kavuralım.
  2. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Rendelenmiş sarımsağı ve baharatları da atıp biraz daha kavurduktan sonra sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.
  4. Terbiyesi için verilen malzemeleri çırpalım.
  5. Çorbanın suyundan bir iki kepçe alıp terbiyeyi ılıştırdıktan sonra çorbaya ekleyelim ve karıştıralım.
  6. En son üzerine tereyağı ve nane yakıp dökelim.

Beşamel Soslu Tavuklu Çanak Patates İçin Malzemeler

  • 6 adet patates

Tavuk harcı için;

  • 400 gr tavuk
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük boy soğan
  • Yarım kırmızı biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 150 gr kaşar peyniri

Patatesleri kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Beşamel Soslu Tavuklu Çanak Patates Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklu çanak patates için öncelikle beşamel sosu hazırlayalım. Bunun için küçük bir sos tenceresine tereyağını alarak eritelim.
  2. Üzerine unu ekleyerek, kokusu çıkana kadar kavuralım. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamaya dikkat etmelisiniz.
  3. Unumuz yeterince kavrulduktan sonra bir taraftan çırpıcı ile çırpalım ve sütü ekleyelim.
  4. Sosumuz kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  5. Kıvam alan sosumuza tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha pişirerek ocaktan alalım.
  6. Patateslerin kabuklarını soyalım ve parizyen bir kaşıkla ortalarını oyalım. Bu işlemi tatlı kaşığı ile de yapabilirsiniz. Bu aşamada patatesten kalanları sebze çorbası ya da patates çorbasında değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda patateslerimizi oyduktan sonra, kararmamaları için soğuk suyun içerisinde bekletebilirsiniz.
  7. Hazır olan patateslerimizi bol kızgın yağda, maşa ya da çatal yardımı ile çevirerek kızartalım.
  8. Patateslerimiz kızardığında yağın içerisinden dikkatli bir şekilde çıkartalım.
  9. Tavuklu harcı için küp küp doğradığımız tavukları, içerisine sıvı yağ aldığımız tavada, suyunu salıp çekene kadar, ara ara karıştırarak pişirelim.
  10. Üzerine yemeklik doğradığımız soğan, küçük küçük doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi ilave edelim.
  11. Sebzeler ile beraber tavuk etlerini 5 dakika pişirelim.
  12. Sebzeler yumuşadığında harcın içerisine domates salçası, tuz, kekik, karabiber ve toz biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  13. Son olarak suyu ekleyip 1-2 dakika daha pişirelim ve harcı ocaktan alalım.
  14. Yemeğimizin sosu için sıcak suyun içerisine domates salçası ve tuzu alarak karıştıralım.
  15. Uygun bir fırın kabına kızarttığımız patatesleri dizelim. İçlerini hazırladığımız harçla dolduralım.
  16. Üzerlerine beşamel sosunu da yerleştirip bolca kaşar peyniri serpiştirelim.
  17. Salçalı sosunu da fırın kabına aktardıktan sonra önceden ısıttığımız 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişirelim.
  18. Sürenin sonunda peynirleri eriyip pişen patates çanaklarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Fıstıklı Burma Kadayıf İçin Malzemeler

  • 250 gr sade yağ
  • 400 gr taze kadayıf

İç dolgusu için;

  • 1 su bardağı kuru kadayıf
  • 1,5 su bardağı Antep fıstığı

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • Çeyrek limon suyu

Üzeri için;

  • Toz Antep fıstığı

Fıstıklı Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Bunun için tencereye su ve şekeri alıp karıştıralım, kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynadıktan 10 dakika sonra limon suyu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  3. Tatlımızın iç dolgusu için ufalanmış kadayıfı, Antep fıstığını uygun bir kasede güzelce karıştıralım.
  4. Sade yağdan 4 kaşık kadarını çelik tavamıza alalım. Bastırarak tabanına yayalım ve kenara alalım.
  5. Taze kadayıflarımızı tezgaha alalım. Üzerlerine iç dolgusundan yerleştirelim ve burarak sıkıca saralım. Burduğumuz kadayıfları yağladığımız tavaya dizelim.
  6. Tüm kadayıfları bu şekilde yağlayıp tavaya dizdikten sonra üzerine, kalan sade yağı eriterek bolca gezdirelim.
  7. Burma kadayıflarımızın her yerinin eşit bir şekilde kızarması için, kısık ateşte çevirerek dikkatli bir şekilde pişirelim.
  8. Kadayıflarımız yavaş yavaş pişerken aralarını açarak yanlarının da kızarmalarını sağlayalım.
  9. Kadayıfların alt kısmı yeterince kızardıktan sonra tavadaki yağı ayrı bir kaba alalım.
  10. Tatlıyı düz bir kapak yardımı ile ters çevirip tekrar tavaya alalım.
  11. Ayırdığımız yağı yine tatlının üzerine gezdirerek her tarafını aynı şekilde kısık ateşte çevirerek kızartalım.
  12. Her iki tarafı da güzelce kızaran tatlının fazla yağını alalım. Üzerine ılıyan şerbetimizi gezdirelim.
  13. Birkaç saat şerbetini çekip soğuması için tatlımızı dinlenmeye bırakalım.
  14. Yeterince soğuyup dinlenen burma kadayıf tatlımızı dilimleyelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Kocasinan’da 2 bin gecekondu dönüşüyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 63 hektarlık alanı kapsayan 4 mahallede 2 bin gecekondunun dönüşümünü kapsayan kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini duyurdu.

Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Ot yangınında mahsur kalan kaplumbağa kurtarıldı

Kayseri'nin Talas ilçesinde itfaiye ekipleri, müdahale ettikleri ot yangını sırasında mahsur kalan kaplumbağayı da kurtardı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Kayseri Kariyer Merkezi, istihdama yön veriyor

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Kariyer Merkezi, bu yılın ilk 6 ayında toplam 1437 kişinin istihdamına aracılık etti. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Trafik canavarlarına özel ekip kuruldu

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce oluşturulan özel ekip, drift yapan, makas atan veya yüksek sesle müzik dinleyerek trafiği tehlikeye düşüren sürücüleri adeta bir dedektif gibi çalışarak tespit ediyor.

Kayseri’de namaz vakitleri (9 Temmuz)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri'de çarşamba günü kurulan semt pazarları

Kayseri’de çeşitli mahallelerde haftanın 7 günü semt pazarı kuruluyor. Semt pazarları hangi gün ve nerede kuruluyor? İşte bugün kurulan semt pazarları… Detaylar Kayseri Haber’de…

Kayseri’de bugün vefat edenler (9 Temmuz)

Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 2 vatandaşımızı kaybettik. İşte 9 Temmuz Kayseri'de vefat edenler. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Hacılar Belediyesi'nde temmuz ayı toplantısı yapıldı

Hacılar Belediyesi'nde temmuz ayı toplantısı yapıldı.

Şehit Üzüm Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki bir mağarada arama tarama faaliyeti sırasında metan gazından zehirlenerek şehit olan Uzman Çavuş Ümit Üzüm, memleketi Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı.

HAK-İŞ şehitler için anma programı düzenledi

HAK-İŞ Konfederasyonu Kayseri İl Başkanlığı, terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir mağaradaki arama tarama faaliyetinde metan gazından etkilenerek şehit olan askerler için anma programı düzenledi.

Depremde hasar alan Cevizli Çarşı yeniden inşa edilecek

Yeşilhisar ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Cevizli Çarşı'nın batı bloklarının yıkımı gerçekleştirildi. Detaylar Kayseri Haber'de...

İncesu’ya 3,4 milyonluk su yatırımı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, İncesu ilçesinde içme suyu altyapı iyileştirme çalışmaları kapsamında 3 milyon 450 bin lira maliyetle 15 mahallede su iletim kapasitesini arttırdı.

Kırsalda hayvancılığa güneş enerjili destek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, güneş enerjisiyle çalışan hayvan içme suyu sistemini 30 mahallede hayata geçiriyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

"Doğa Seni Çağırıyor" doğa kampına kayıtlar başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ tarafından düzenlenecek "Doğa Seni Çağırıyor" doğa kampının kayıtları başladı.

Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...