Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 16.06.2025 13:06:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Güveçte Sebzeli Baget İçin Malzemeler

  • 8-10 adet tavuk baget
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet defne yaprağı

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı köri
  • 200 ml sıcak su

Güveçte Sebzeli Baget Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk bagetleri temizleyip üzerlerine bir iki çizik atıp kenara alın.
  2. Sebzeleri istediğiniz büyüklükte doğrayıp sırasıyla güvece yerleştirin.
  3. Sosu için su hariç bütün malzemeleri güzelce karıştırın yarım çay bardağı kadar su ilave edip sosu açın.
  4. Tavuk bagetleri sosun içine ilave edip güzelce harmanlayıp bagetleri sebzelerin üzerine dizin.
  5. Kalan sosun içine bir çay kaşığı kadar tuz atın ve 200 ml sıcak suyu ekleyip iyice karıştırın ve soslu suyu kenarlarından güvece dökün bir defne yaprağı ekleyin.
  6. Yağlı fırın kağıdını ıslatıp sıkın ve güvecin üzerini güzelce kapatın önceden ısıtılmış 190 derece fırında bir saat kadar pişirin.
  7. Daha sonra kağıdı çekip tavuk bagetler kızarıncaya kadar pişirin istediğiniz şekilde servis edin afiyet olsun

Trileçe İçin Malzemeler

Keki İçin;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin;

  • 1 paket Pınar Krema
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker

Karamel Sosu İçin;

  • 1 paket Pınar Krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin;

  • 1 paket Krem şanti (75 g)

Trileçe Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tatlının keki için karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alalım, köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Daha sonra su, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek, çırpmaya devam edelim.
  3. Hazırladığımız kek hamurunu, dikdörtgen büyük boy fırın kabına dökelim. Benim kullandığım fırın kabı 27 x 40 cm.
  4. Önceden ısıttığımız 170°C fırında, yaklaşık 30-35 dakika kekimizin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
  5. Kekimiz pişerken, tatlımızın karamel sosunu hazırlayalım. Bunun için; şekeri küçük bir tencereye alalım.
  6. Kısık ateşte, şeker eriyip karamelize olana kadar kaşıkla karıştıralım.
  7. Karamelize olan şekerimizin üzerine tereyağını ekleyelim.
  8. Son olarak çalkaladığımız Pınar Kremayı ilave edelim. Bu aşamada şekerler sertleşebilir. Karıştırmaya devam edin. Şekerler eriyecek ve çok güzel bir kıvamı olan karamel sos elde edeceksiniz.
  9. Hazır olan karamel sosumuzu, ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  10. Güzelce kabarıp pişen kekimizi fırından çıkartalım. Sıcağının çıkması için 10 dakika daha bekletelim.
  11. Bu arada kekimizi ıslatmak için derin bir kaba süt, şeker ve Pınar Kremayı alalım ve karıştıralım. Tamamen şekerleri eriyen şerbetimiz hazır.
  12. Kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra, sütlü şerbeti güzelce çekebilmesi için üzerine kürdan ile delikler açalım.
  13. Sütün tamamını kekin üzerine gezdirelim. Sütü tamamen çekene kadar dinlenmeye bırakalım.
  14. Krem şantiyi üzerinde yazan şekilde hazırlayalım.
  15. Soğuyan ve sütü çeken kekimizin üzerine hazırlamış olduğum krem şantiyi sürelim. Bu aşamada tatlının üzerini süslemek için krem şantiden 2 kaşık ayıralım.
  16. Son olarak tamamen soğumuş olan karamel sosunu da tatlının üzerine gezdirelim. Burada önemli olan, karamel sosunun tamamen soğuk olması. 
  17. Ayırmış olduğumuz krem şanti ile tatlının üzerini ince ince çizgiler çizelim ve bir kürdan yardımı ile şekil verelim.
  18. Trileçe tatlımız hazır. Buzdolabına kaldıralım ve 4-5 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun

Nurettin Açıkalın: "Bu maçtan 3 puan alabilirdik"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, sahalarında ağırladıkları Alanyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Bu maçtan 3 puan alabilirdik. Oyuncularımızın göstermiş olduğu oyunu ve mücadeleyi tebrik ediyorum" dedi.

Kayserispor'un lisanssız oyuncu itirazına TFF'den açıklama!..

U19 PAF Ligi'nde mücadele eden Kayserispor U19 takımının 13. haftada oynadığı ve 2-1 kaybettiği Gaziantep FK müsabakası sonrası rakibin kaçak oyuncu oynattığı iddiasıyla itirazda bulunmuştu. Detaylar Haberimizde...

Baki Ersoy: "Enerjide güçlü Türkiye, her alanda güçlü Türkiye demektir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının bütçeleri üzerine yaptığı konuşmada, "Enerjide güçlü Türkiye, her alanda güçlü Türkiye demektir" dedi.

Büyükkılıç'tan Camikebir'de gönül belediyeciliği buluşması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Camikebir bölgesinde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştirdi, talepleri yerinde dinledi.

Kayserispor'un muhtemel 11'i netleşiyor!

Kayserispor, Alanyaspor maçına 6 eksikle çıkıyor. Djalovic'in sahaya süreceği 11 merak edilirken VAR hakemi de belli oldu. Ayrıntılar haberimizde...

KumsLife'da temel atıldı

KumsLife Kooperatifi’nin zemin iyileştirmesi tamamlanan yapılarında temel atılması nedeniyle bir tören yapıldı. Detaylar haberimizde...

Büyükşehirden miniklere özel etkinlik...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara özel kuruluşu Fuat Attaroğlu Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu’nda Yerli Malı Haftası kapsamında ‘Minik Şefler Mutfakta’ pasta yapımı etkinliği ile miniklere unutulmaz bir heyecan yaşattı

Büyükkılıç müjdeyi verdi: Kayseri Havalimanı başmüdürlük statüsüne kavuşuyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Havalimanı'nın başmüdür statüsüne kavuşacağının müjdesini verdi. Detaylar Haberimizde...

Melik Muhammed Gazi anıldı

Danışmendli Hükümdarı Melik Muhammed (Mehmet) Gazi; vefatının 882. yılında dualarla anıldı. Detaylar Haberimizde...

Erciyes Kayak Merkezi, başarılarını bilimsel makalelerle belgeliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin önemli turizm yatırımlarından Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin saygın üniversitelerinden Bilkent Üniversitesi tarafından kaleme alınan bilimsel bir araştırma makalesinde yer aldı.

525 yıllık Gön Han'da restorasyonda sona gelindi

525 yıllık tarihi Gön Han’ı restore ederek çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan, yaşayan bir mekân haline getirecek olan Melikgazi Belediyesi, restorasyon çalışmalarında sona geldi. Detaylar Haberimizde...

Eş zamanlı operasyonda aranan 50 kişi yakalandı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından il genelinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda; çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 50 kişi yakalandı.

Kayserispor ile Alanyaspor 19. randevuda

Kayserispor ile Alanyaspor; Süper Lig tarihinde 19. kez karşı karşıya gelecek. Detaylar haberimizde...

Kayserispor'da Alanyaspor maçı öncesi 7 eksik

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor; sahasında oynayacağı Alanyaspor maçında 7 futbolcusundan yararlanamayacak.

Mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan bir mobilya fabrikasının deposunda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Detaylar haberimizde...

Kayseri Üniversitesi'nde dijital görselleştirme ve tasarım eğitimi tamamlandı

Talas Belediyesi, ORAN Kalkınma Ajansı ve Kayseri Üniversitesi'nin iş birliğiyle gerçekleştirilen Dijital Görselleştirme ve Tasarım Araçları Eğitimi başarıyla tamamlandı. Detaylar haberimizde...