Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 27.05.2025 14:05:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Fırında Tavuk Çöp Şiş İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • Çeri domates
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber

Marine etmek için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber

Fırında Tavuk Çöp Şiş Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etlerini marine etmek için yoğurdu, salçayı ve baharatları uygun bir kapta karıştıralım.
  2. Küp küp doğradığımız tavuk etlerini de bu sosa ilave ederek güzelce karıştıralım. Zamanınız varsa tavukların üzerini streçleyerek 2-3 saat kadar buzdolabında bekletelim.
  3. Çöp şişlere sıra ile domates, tavuk, kırmızı biber ve yeşil biberden dizelim.
  4. İçi pişirme kağıdı dışı alüminyum folyo olan sar pişirden yerleştirdiğimiz tepsimize hazırladığımız çöp şişlerimizi koyalım.
  5. Üzerini de yine sar pişir kağıdı ile kapatalım ve 200°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
  6. Pişen tavuklarımızın üzerini açalım ve üzeri kızarıncaya kadar fırına verelim.
  7. Üzeri kızaran tavuk şişlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Özbek Pilavı İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 3 adet büyük boy havuç
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 1 fincan badem
  • 4, 5-5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1-2 baş sarımsak (en son)

Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce etler tencerede zeytinyağında 4-5 dk harlı ateşte kavurulur, sonra kısık ateşte suyunu salıp pişmeye bırakılır.
  2. Kapağını kapatıp kendi suyunu çekene kadar pişirilir, şayet yumuşayıp pişmediyse 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz. 
  3. Etler pişerken soğanlar yemeklik doğranır, havuçlar rendelenir, bademler ılık suda 10dk bekletilip kabukları soyulur. Pirinç güzelce yıkanır.
  4. Pişmiş ve suyunu çekmiş et kendi yağında hafif kızartılır.
  5. Tereyağı eklenir, eriyince soğanlar ilave edilip kavrulur, havuçlar ve bademler eklenip bı 5dk daha kavrulur.
  6. Ardından pirinç, tuz, karabiber eklenip 1-2 tur karıştırılır ve kaynar suyu ekleyip kapağı kapatılır, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  7. Suyunu biraz çektikten sonra 1-2 baş sarımsak pilavın ortasına konulur.
  8. Tamamen suyunu çekince altı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Pilavımız hazır.

Şekerpare Tatlısı İçin Malzemeler

Hamuru İçin;

  • 250 gram tereyağı
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su (800 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Şekerpare Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye toz şekeri alalım. Üzerine suyu ilave ederek şöyle bir karıştıralım.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı orta ateşe alarak 6-7 dakika boyunca kaynatalım.
  3. Ardından birkaç damla limon suyunu ekleyip bu şekilde de 2 dakika kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alalım.
  4. Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, karbonat, kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  5. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar un eklemeye devam edelim.
  6. Şekillendirmek için hamurdan bir parça koparıp önce elimizle yuvarlayalım.
  7. Ardından üzerine hafifçe bastırdıktan sonra uç kısımlarını sivrileştirelim.
  8. Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  9. Ardından üzerlerine hamuru hazırlarken ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürelim.
  10. Fırına vermeden önce çatalın arka kısmıyla tatlıların üzerini çizerek son şeklini verelim.
  11. Şekerparelerimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  12. Sürenin sonunda fırından aldığımız sıcak şekerpareleri bir borcama aktaralım.
  13. Üzerlerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Tatlılarımızı bu şekilde birkaç saat dinlenmeye bırakalım.
  14. Şerbetini güzelce çeken şekerpareleri dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Büyükşehir Belediyesi, Ozanlar Evi'ni 3 günde yeniledi

Büyükşehir Belediyesi, Ozanlar Evi'ni 3 günde yenileyerek hizmete hazır hale getirdi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

529 yıllık vakıf geleneğiyle sünnet şöleni!

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Sultan II. Bayezid Vakfı’nın 529 yıllık vakfiye şartı doğrultusunda ihtiyaç sahibi ve öksüz-yetim çocuklar için sünnet şöleni düzenledi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

TYB 15. Şube Toplantısı Kayseri’de başladı

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, toplantıda edebiyatın, kültürün ve sanatın geleceğinin konuşulacağını söyledi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri'de rekor başarı! 19 öğrenci 500 puan aldı

Kayseri'de eğitim gören 19 öğrenci, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Ehliyet krizi kapıda! Süre doluyor...

Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Belediye çalışanlarının müzik tutkusu!

Kayseri'de Talas Belediyesinde görev yapan 13 personel, kurdukları "Grup Şantiye" ile müzik tutkularını sahneye taşıyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 9 yaralı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu 9 kişi yaralandı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Kayseri’de bugün vefat edenler (12 Temmuz)

Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 4 vatandaşımızı kaybettik. İşte 12 Temmuz Kayseri'de vefat edenler. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri'de cumartesi günü kurulan semt pazarları

Kayseri’de çeşitli mahallelerde haftanın 7 günü semt pazarı kuruluyor. Semt pazarları hangi gün ve nerede kuruluyor? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de namaz vakitleri (12 Temmuz)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Melikgazi'de yatırım değerlendirme toplantısı yapıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, devam eden ve planlanan yatırımları değerlendirmek üzere Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nu ziyaret etti. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

"Aile Yılı" kapsamındaki çalışmalar anlatıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arzu Çıngır, "Aile Yılı" kapsamında bu yıl yürüttükleri çalışmalar ve hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Tasmakıran Cami'nin restorasyon çalışmaları sürüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tasmakıran Cami'nin restorasyon çalışmalarını inceledi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

85 kişiden hayat kurtaracak adım

Kocasinan İlçe Sağlık Müdürlüğünce yürütülen organ bağışı farkındalık çalışmalarıyla son iki haftada 85 kişi organ bağışında bulundu. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

İl Sağlık Müdürü Erşan, aşırı sıcaklara karşı uyardı

Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirmede bulundu. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

15 Temmuz şehidinin hatıraları "Cennet"ten köşe oldu

15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'da şehit olan Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in Kayseri Bünyan’daki babaevinde oluşturulan "anı evi", ziyaretçileri ağırlıyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...