Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 23.05.2025 12:46:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması İçin Malzemeler

  • 10 kuru patlıcan
  • 10 kuru biber
  • 2 su bardağı sıcak su (400ml)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 büyük boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı karabiber, nane, pul biber
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları bol su koyduğumuz tencerede, orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlıyoruz. 
  2. Patlıcanlar haşlanmaya devam ederken biberleri de ekleyip 5 dakika daha haşlamaya devam ediyoruz.
  3. Ateşten aldıktan sonra yaklaşık 10 dakika daha suyun içinde tuttuktan sonra suyunu süzüp soğuk sudan geçiriyoruz.
  4. Yemeklik doğradığımız soğan ve rendelediğimiz sarımsakları zeytinyağında, soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  5. Ardından salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  6. Yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz pirinçleri katıp kavuruyoruz.
  7. Tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz ve 1 su bardağı su ekliyoruz.
  8. Kapağını kapatarak pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirip altını kapatıyoruz ve 1 yemek kaşığı nar ekşisi koyup karıştırıyoruz.
  9. Patlıcan ve biberleri harcımızla dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz. 
  10. İç harcını hazırladığımız tencereye 2 su bardağı su ve kalan nar ekşisini koyup bu suyu dolmaların üzerine döküyoruz.
  11. Varsa üzerine ağırlık koyarak tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  12. Pişen dolmaların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Ezogelin Çorbası Yapılışı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı bulgur
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 litreye yakın sıcak su
  • Tuz

Ezogelin Çorbası Yapılışı Nasıl Yapılır?

  1. Ezogelin çorbası yapmak için düdüklü tencerede önce rendelemiş olduğumuz soğanı ve ezmiş olduğumuz sarımsağı tereyağında kavuruyoruz.
  2. Soğanlar diriliğini kaybetsin yeterli yakmadan orta ateşte kavuralım.
  3. Soğanlar kavrulunca naneyi, kırmızı biberi ve salçayı ilave edip. Kavurmaya devam edelim.
  4. Bir iki karıştırdıktan sonra yıkadığımız mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzunu da ilave ederek karıştıralım.
  5. Başka bir tarafta kaynamakta olan 2 litreye yakın suyu üzerine boşaltalım.
  6. Düdüklünün kapağını ve düdüğünü kapattıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz. Normal tencerede de yapabilirsiniz ama biraz daha geç pişecektir.

Fırında Sütlaç İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

  1. Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
  2. Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
  3. Bu arada bir kap içerisinde nişasta ve sütü (suyu) pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  4. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  5. Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
  6. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin
  7. Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
  8. 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.

"Nefes'ten Hanımeli'ne Emeğin Yolculuğu" sergisi açıldı

Kayseri'de, "Nefes'ten Hanımeli'ne Emeğin Yolculuğu" adlı sergi, düzenlenen törenle açıldı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Melikgazi'de 3 yeni okul hizmete açıldı

Melikgazi Belediyesi ve hayırsever işbirliğiyle ile yaptırılan 3 okul için toplu açılış töreni düzenlendi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

SPOR AŞ personeline hayat kurtaran eğitim

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ tesis personeline ilk yardım eğitimi verildi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Sanat Akademisi için yaz kurs kayıtları başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Sanat Akademisi bünyesinde düzenlediği yaz kursları için kayıtlar başladı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

YKS'ye 2,5 milyondan fazla aday katılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca 21-22 Haziran'da düzenlenecek 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na 1 milyon 375 bin 389'u kadın, 1 milyon 185 bin 260 erkek olmak üzere 2,5 milyonun üstünde kişi katılacak.

ERÜ dünya liginde "ilk 500"de yer aldı

ODTÜ URAP'ın hazırladığı rapora göre, uluslararası 11 sıralama kuruluşu tarafından hazırlanan "dünyanın en iyi üniversiteleri"nin yer aldığı listelerde Türkiye'den 16 üniversite geçen yıl en az bir sıralamada ilk 500'e girdi.

Okullarda son ders zili bu hafta çalacak

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 20 Haziran Cuma günü karnelerini alarak yaz tatiline girecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Sıcaklıklar çarşambadan itibaren artacak

Yurt genelinde sıcaklıklar çarşambadan itibaren artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Detaylar Kayseri Haber'de...

DEAŞ operasyonu: 39 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü DEAŞ'a yönelik 18 ilde düzenlenen operasyonlarda 39 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’de namaz vakitleri (16 Haziran)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi

Kayseri'de bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’de bugün vefat edenler (16 Haziran)

Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 4 vatandaşımızı kaybettik. İşte 16 Haziran Kayseri'de vefat edenler. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Kayseri’de kene yine can aldı

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi yaşamını yitirdi. Detaylar Kayseri Haber’de…

Kocasinan'dan çocuklara oyunla terapi!

Kocasinan Belediyesi Çocuk Kulübü'nde 2021 yılında açılan oyun terapisi eğitimi, çocuklardan ilgi görüyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...