Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 22.05.2025 13:50:00 0

EDİTÖR

Dila Üstündağ

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Patates Çorbası İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 litre sıcak su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Patates çorbası için öncelikle kabuğunu soyduğumuz patatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Soğanı da ince ince doğrayın. Sarımsakları da aynı şekilde doğrayın.
  3. Tencereye sıvı yağı alın ve ısıtın. Üzerine sarımsak ve soğanı ekleyerek kavurun.
  4. Soğanlar diriliğini kaybedip rengi döndükten sonra üzerine patatesleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
  5. Patateslerinde  rengi döndükten sonra sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
  6. Çorbanın terbiyesi için yoğurda yumurta sarısı, un ve limon suyunu ekleyerek çırpın.
  7. Kaynayan çorbanın suyundan bir iki kepçe alın, terbiyeye yavaş yavaş ekleyip bir yandan da karıştırarak terbiyeyi ılıtın. Böyle yaparsanız çorbanın terbiyesi kesilmemiş olacak.
  8. Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan çorbaya eklerken çorbayı karıştırmaya devam edin ki çorba da kesilmesin. Bu şekilde ara ara karıştırarak çorbanızı kaynamaya bırakın.
  9. Birkaç dakika kaynadıktan sonra tuz ilave ederek çorbanın tuzunu ayarlayın.
  10. Son olarak çorbanın sosu için küçük bir tavada erittiğiniz tereyağına kırmızı toz biberi ekleyerek kızdırın.
  11. Sosu ocaktan alıp altını kapattığınız çorbaya ekleyerek karıştırın ve servis edin.

 

İçli Köfte İçin Malzemeler

Dışı için;

  • 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağından biraz az un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı soğuk su

İçi için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gr kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Yarım demek maydanoz
  • 1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

İçli Köfte Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Kavrulan soğanlara Kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur.
  3. Daha sonra salça eklenir 3 dk daha kavrulur. Biraz su eklenir tekrar (yumuşak kalması gerekiyor kuru olmamalı).
  4. Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
  5. İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
  6. Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dk boyunca azar azar suyu eklenip iyice yoğurulur.
  7. Daha sonra un eklenir 5 dk daha yoğurulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
  8. Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
    Aşamaları çekemedim çünkü ellerim hamurlu iken fotoğraf makinesini tutamadım.
  9. Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartılır.

 

Elmalı Tart İçin Malzemeler

  •  Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin (125 gr)
  •  1 adet yumurta
  •  Yarım su bardağı toz şeker
  •  Yarım paket kabartma tozu
  •  Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)

Elmalı Harç için:

  •  4 adet orta boy elma (büyükse 3 adet yeterli)
  •  2 yemek kaşığı toz şeker
  •  1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine:

  •  Pudra şekeri

Elmalı Tart Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak elmalı iç harcını hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Daha sonra tart hamurunu hazırlayın. Bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri iyice elimizle karıştırın. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 15 dk. kadar dinlenmeye bırakın.
  3. Hamur ve iç harcını tart kalına yerleştirin. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamurdan orta boy borcam tepsisi ya da tart tepsisi kadar oklava ile açın. Yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayın. Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp şeritler kesip üzerine koyun.
  4. Elmalı tartı pişirin. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  5. Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

Erciyes’te kayak sezonu bitmiyor! İşte nedeni

Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama sistemiyle kar yağışı olmasa da pistlerini açık tutuyor. Saatte 9 bin metreküp kar üreten altyapı sayesinde kayak sezonu ilkbaharın sonlarına kadar sürüyor.

4 bin 500 yıl öncede aynısı yapılıyormuş!

Kültepe Kaniş-Karum kazılarında 4 bin 500 yıl öncesine ait elma, üzüm ve Anadolu’da ilk kez rastlanan kızılcık kurutması bulundu. Buluntuların törenlerde kullanıldığı ve Anadolu botaniğine katkı sunduğu belirtildi.

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? İşte saatlik tahmin raporu (14 Aralık Pazar)

Kayseri'de bugün sisli ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına yaklaşırken, günün en yüksek sıcaklığı 7 derece olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri'de pazar günü semt pazarı nerelerde kurulacak? (14 Aralık Pazar)

Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…

Kocasinan’da öğrencileri sevindiren yeni destek projesi - İmzalar atıldı...

Kocasinan Belediyesi tarafından, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması amacıyla hazırlanan İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kahvaltı Desteği Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden dijital tanıtım atağı...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde akıllı şehircilik vizyonunu bir adım ileri taşıyarak tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdiği '360 Kayseri' projesini vatandaşların hizmetine sundu.

ERSİAT SOSYAL SORUMLULUK İÇİN TOPLANDI

Erciyes İstişare ve İş İnsanları Topluluğu (ERSİAT), Kayseri ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. ERSİAT’ın bu ayki toplantısında şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahibi ailelere verilebil

Başkan Hızar'dan gövde gösterisi

Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) olağanüstü genel kurulunda tek listeyle aday olan Ali Hazar, oyların tamamını alarak seçildi ve kırılması zor bir rekora imza attı. Detaylar Haberimizde...

Kocasinan Şimşekspor'da hakem tepkisi

Kocasinan Şimşekspor Yönetim Kurulu; yaptığı açıklama ile Hakem Samet Armut’un bir daha kendi maçlarında görevlendirilmemesini istedi.

Hasketbol SK'da 15 maçta 32 oyuncu forma giydi

Kayseri Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nde 15 maça çıkan Hasketbol Spor Kulübü'nde bu sezon tam 32 oyuncu süre aldı.

Tarih ve sanat TAREM'de hayat buluyor

Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Talas Restorasyon Eğitim Merkezi (TAREM) kursiyerlerinin ortaya koyduğu el emeği eserlerle adeta bir sanat atölyesine dönüştü.

Kaldırıma çarpan otomobil 200 metre savruldu: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kaldırıma çarptıktan sonra 200 metre savrulup, ağaca çarparak durabildi.

Nurettin Açıkalın: "Bu maçtan 3 puan alabilirdik"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, sahalarında ağırladıkları Alanyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Bu maçtan 3 puan alabilirdik. Oyuncularımızın göstermiş olduğu oyunu ve mücadeleyi tebrik ediyorum" dedi.

Kayserispor'un lisanssız oyuncu itirazına TFF'den açıklama!..

U19 PAF Ligi'nde mücadele eden Kayserispor U19 takımının 13. haftada oynadığı ve 2-1 kaybettiği Gaziantep FK müsabakası sonrası rakibin kaçak oyuncu oynattığı iddiasıyla itirazda bulunmuştu. Detaylar Haberimizde...

Baki Ersoy: "Enerjide güçlü Türkiye, her alanda güçlü Türkiye demektir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının bütçeleri üzerine yaptığı konuşmada, "Enerjide güçlü Türkiye, her alanda güçlü Türkiye demektir" dedi.

Büyükkılıç'tan Camikebir'de gönül belediyeciliği buluşması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Camikebir bölgesinde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştirdi, talepleri yerinde dinledi.