Tarih: 07.05.2025 12:03
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Kremasız Mantar Çorbası İçin Malzemeler
- 300 gram mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- İsteğe bağlı 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 litre kaynamış su
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- İsteğe bağlı üzerine dereotu
Kremasız Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencerede tereyağ eritilir, ayçiçek yağı, temizlenmiş ,doğranmış, mantar eklenir.
- Mantarlar kendi suyunu salıp ,çekinceye kadar kavrulmaya devam edilir.
- İsteğe bağlı rendelenmiş sarımsak,2 yemek kaşığı un eklenir, birlikte biraz daha 3-5 dakika daha kavrulur.
- Süt ve su ilave edilir,karıştırılır,en son tuz ,karabiberi ekip, kıvamını alıncaya kadar 10 dakika kaynatılır.
- İsteğe bağlı doğranmış dereotu ekleyebilirsiniz.
Fırında Makarna İçin Malzemeler
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tepeli yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Bir tutam karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Kaşar peyniri rendesi
Fırında Makarna Nasıl Yapılır?
- Makarnayı haşlayıp süzüyoruz.
- Sosu için tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıyoruz.
- Tereyağı eridikten sonra unu ilave ediyoruz.
- Unu biraz kavurup sütü ekliyoruz.
- Topaklanmaması için bir yandan sürekli çırpıyoruz.
- Sos kaynayıp kıvam aldıktan sonra karabiber ve tuz ekleyip ocağı kapatıyoruz.
- Üzerine haşlanmış makarna ve 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Ardından makarnayı fırın kapımıza alıyoruz.
- Üzerine bolca kaşar peyniri serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz ve hazır.
Cevizli İrmikli Tatlı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ (yumuşak)
- 1 adet yumurta (oda sıcaklığı)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı irmik (büyük boy tam 115 g)
- 1 tepeleme su bardağı un ( 150 g)
- 1 pk kabartma tozu (10 g)
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Bir kaç damla limon suyu
Su bardak ölçüm 200ml
Çay bardak ölçüm 150ml (büyük boy)
Cevizli İrmikli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbet için tüm malzemeleri kaynatın ki soğusun. Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
- 2-3 dakika yüksek ateşte fokurdadıktan sonra orta ateşte 15 dakika kadar daha kaynatın soğuması için kenara alın.
- Hamur için ceviz ve un hariç tüm malzemeleri karıştırıp azar azar unu ilave edin.
- En son cevizi ekleyip hamura yedirin.
- Avuç içinde oval açıp (kadınbudu köfte gibi) bıçakla bastırarak ince çizikler atın.Farklı şekiller de verebilirsiniz.
- Çok az yağlanmış kare borcama aralıklı dizip önceden ısıtılmış 175° alt üst ayardaki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak tatlıya 2 dakika bekledikten sonra soğuk şerbeti gezdirin. En az 2 saat üstü açık şerbetini çeksin.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —