Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Güncel 16.02.2025 12:55:00 0

Editör

Dila Üstündağ

Bugün ne pişirsem?
Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Domates Çorbası İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı domates püresi
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt

Domates Çorbası  Nasıl Yapılır?

Tencereye yağları alın, ısınınca un ekleyip birkaç dakika kavurun, üzerine salçayı ilave edip, kavurun. üzerine domates püresi ilave edin karıştırın.

Suyu ekleyin karıştırın. kaynamaya başlayınca on dakika daha kısık ateşte kaynatın. Tuzunu, şekeri, karabiberi ekleyin blenderdan geçirin sütünü ekleyin karıştırıp servis edin.

 

Fırında Patates Karnıyarık İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tutam maydanoz
  • Pulbiber ,karabiber, tuz ,kekik

Sos için:

  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

Fırında Patates Karnıyarık Nasıl Yapılır?

  1. Önce kıymalı iç harcı hazırlayın. Kıymayı tavaya alıp, biraz kavurun, doğranmış soğanı ve sarımsağı, ince doğranmış yeşil biberi de ilave edin biraz daha çevirin.
  2. Küp şeklinde doğranmış domatesi, salçayı ve baharatları ilave ederek doğranmış maydanozu ve baharatları ilave edip karıştırın.
  3. İç harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Patatesleri soyup, uzunlamasına ortadan ikiye bölerek, ortasını delmeden dikkatlice oyun.
  5. Kızgın yağda hafif kızartın.
  6. Herhangi bir fırın kabına dizin.
  7. Ortalarını kıymalı harç ile doldurun. Sosu hazırlayıp, patateslerin aralarına gezdirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yanında da pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Mozaik Pasta İçin Malzemeler

  • 300 gr petibör bisküvi
  • 100 gr eritilmiş margarin ya da tereyağı
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao

Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bisküvileri kırarak küçük parçalara ayırın fakat ufalamayın. 4 parçaya ayırmanız yeterli olacaktır. Kırdığınız bisküvileri bir kaba alın.
  2. Ayrı bir kap içerisine eritilmiş tereyağı, süt, şeker ve kakaoyu güzelce karıştırın.
  3. Bu karışıma bisküvi parçalarını da ekleyerek bisküviler iyice sosa bulanana kadar karıştırın.
  4. Ceviz kırığını da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Karışımı streç filmle kapladığımız borcama boşaltalım  ve üzerine spatula ile bastırarak iyice kaba yerleştirin.
  6. Üzerini de streç film ile kapattıktan sonra derin dondurucuya kaldırın. Dondurucuda 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!