Tarih: 16.02.2025 12:55

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Domates Çorbası İçin Malzemeler

Domates Çorbası  Nasıl Yapılır?

Tencereye yağları alın, ısınınca un ekleyip birkaç dakika kavurun, üzerine salçayı ilave edip, kavurun. üzerine domates püresi ilave edin karıştırın.

Suyu ekleyin karıştırın. kaynamaya başlayınca on dakika daha kısık ateşte kaynatın. Tuzunu, şekeri, karabiberi ekleyin blenderdan geçirin sütünü ekleyin karıştırıp servis edin.

 

Fırında Patates Karnıyarık İçin Malzemeler

Sos için:

Fırında Patates Karnıyarık Nasıl Yapılır?

  1. Önce kıymalı iç harcı hazırlayın. Kıymayı tavaya alıp, biraz kavurun, doğranmış soğanı ve sarımsağı, ince doğranmış yeşil biberi de ilave edin biraz daha çevirin.
  2. Küp şeklinde doğranmış domatesi, salçayı ve baharatları ilave ederek doğranmış maydanozu ve baharatları ilave edip karıştırın.
  3. İç harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Patatesleri soyup, uzunlamasına ortadan ikiye bölerek, ortasını delmeden dikkatlice oyun.
  5. Kızgın yağda hafif kızartın.
  6. Herhangi bir fırın kabına dizin.
  7. Ortalarını kıymalı harç ile doldurun. Sosu hazırlayıp, patateslerin aralarına gezdirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yanında da pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Mozaik Pasta İçin Malzemeler

Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bisküvileri kırarak küçük parçalara ayırın fakat ufalamayın. 4 parçaya ayırmanız yeterli olacaktır. Kırdığınız bisküvileri bir kaba alın.
  2. Ayrı bir kap içerisine eritilmiş tereyağı, süt, şeker ve kakaoyu güzelce karıştırın.
  3. Bu karışıma bisküvi parçalarını da ekleyerek bisküviler iyice sosa bulanana kadar karıştırın.
  4. Ceviz kırığını da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Karışımı streç filmle kapladığımız borcama boşaltalım  ve üzerine spatula ile bastırarak iyice kaba yerleştirin.
  6. Üzerini de streç film ile kapattıktan sonra derin dondurucuya kaldırın. Dondurucuda 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —