Tarih: 07.02.2025 16:27
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 8 su bardağı et suyu (yoksa bulyon da kullanılabilir)
- Tuz
- Pul biber
- Nane
- Karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yeşil mercimekleri 20 dakika kadar haşlıyın ve suyunu süzün.
- Bir tencereye sıvı yağı koyun.
- İçine yemeklik doğranan soğanları koyup, pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından salçayı koyup biraz çevirdikten sonra, et suyunu ilave edin.
- Kaynayan suya 20 dakika kaynamış olan mercimekleri, ardından da erişteleri ekleyin.
- Tuzunu ve baharatını ayarlayın ve erişteler yumuşayana kadar pişirin.
Karnıyarık İçin Malzemeler
- 6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
- 3 adet sivri biber
Kıymalı Harç İçin;
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
- 200 gr kıyma
- 1 çay bardağı sıcak su
Sosu İçin;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Karnıyarık Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
- İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 3 adet biberi de yağda kızartın.
- Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
- Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
- Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.
- Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
- Doldurduğunuz patlıcanların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesi ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.
- Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
- Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin.
Kolay Tiramisu İçin Malzemeler
- 1 adet hazır pandispanya keki
muhallebisi için;
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
- 1 adet yumurta
- 200 gram labne peyniri (1 paket)
ıslatmak için;
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- 3'ü bir arada hazır kahve
üzeri için;
Kolay Tiramisu Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılır. Ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Kaynadıktan sonra altı kapatılır ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba boşaltılır.
- 15 dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
- Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir.
- Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
- Üzerine kremanın yarısı ilave edilip güzelce yayılır.
- Kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra pandispanyanın ikinci katı kremanın üzerine kapatılır.
- Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce spatula veya pasta sıvama aparatı ile kapatılır.
- Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir.
- Buzdolabında birkaç saat mümkünse 1 gece dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —