Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Kayseri Haber #Yemek #Tarif
Bugün ne pişirsem?
Güncel 30.12.2024 13:22:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Fırında Kıymalı Patates Dizmesi İçin Malzemeler

  • 2-3 patates
  • 500 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Maydanoz
  • 1 su bardağı su

Fırında Kıymalı Patates Dizmesi Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya sıvı yağı alalım ve doğradığımız soğanı ekleyip hafifçe kavuralım.
  2. Kavrulan soğanın üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
  3. Kıyma Kavrulduktan sonra içerisine sarımsak, domates salçası, biber salçası, rendelenmiş domates, kırmızı toz biber, kara biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  4. Son olarak doğranmış maydanoz ve suyu ilave edip 1-2 dakika pişirelim.
  5. Hazırladığımız kıymalı harcı ocaktan alalım.
  6. Fırın kabımızın tabanına dilimlediğimiz patatesleri dizelim ve kıymalı harcımızı suyunu süzdürerek üzerine yerleştirelim.
  7. D şeklinde kestiğimiz patatesleri de üzerine dik bir şekilde dizelim.
  8. Son olarak kıymalı harçtan kalan suyu patateslerin üzerine gezdirelim.
  9. İçi pişirme kağıdı dışı alüminyum folyo olan sar pişir ile fırın kabımızın üzerini kolayca kapatalım. Sar pişir yemeğimizi kendi buharında pişmesini sağlayacak.
  10. Yemeğimizi 200°C fırında yaklaşık yarım saat pişmeye bırakalım. Ardından fırından alarak sar pişiri çıkaralım üzerinin kızarması için 10 dakika daha fırına verelim. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Patlıcanlı Bulgur Pilavı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1-2 adet büyük boy patlıcan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber benim yoktu kapya kullandım.
  • 3 su bardağı sıcak su ( iri bulgur kullandım ince bulgur için 2, 5 su bardağı yeterli olacaktır)
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanı kabuğunu alacalı soyulur, orta büyüklükte küpler halinde doğranır.
  2. Daha sonra kızgın yağ içinde kızartıp, mutfak havlusu serili bir tabağın üzerine alınır.
  3. Diğer taraftan uygun bir tencere içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur.
  4. Üzerine ince ince doğranmış soğan, sarımsak ve yeşil biber eklenir. 2 dakika kadar sotelenir.
  5. Ardından ince ince doğranmış domates ve salça koyulur, 1 dk kadar daha sotelenir.
  6. Daha sonra yıkanmış suyu süzülmüş bulgur eklenir iki tur karıştırılır, tereyağ, tuz, karabiber ve 2, 5-3 su bardağı sıcak su eklenir.
  7. Kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra altı kısılıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  8. Pişen pilavın üzerine 1 tatlı kaşığı nane serpiştirilir. Son olarak kızarmış patlıcanları bir kısmı üzerine eklenip karıştırılır ve 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır.
  9. Demlenen bulgur pilavı servis tabağına alınır ve geri kalan kızarmış patlıcanlar üzerine koyulur.Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun. Ben yanına kavrulmuş et ve sarımsaklı yoğurt servis ettim.

Şekerpare Tatlısı İçin Malzemeler

Hamuru İçin;

  • 250 gram tereyağı
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su (800 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Şekerpare Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye toz şekeri alalım. Üzerine suyu ilave ederek şöyle bir karıştıralım.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı orta ateşe alarak 6-7 dakika boyunca kaynatalım.
  3. Ardından birkaç damla limon suyunu ekleyip bu şekilde de 2 dakika kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alalım.
  4. Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, karbonat, kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  5. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar un eklemeye devam edelim.
  6. Şekillendirmek için hamurdan bir parça koparıp önce elimizle yuvarlayalım.
  7. Ardından üzerine hafifçe bastırdıktan sonra uç kısımlarını sivrileştirelim.
  8. Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  9. Ardından üzerlerine hamuru hazırlarken ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürelim.
  10. Fırına vermeden önce çatalın arka kısmıyla tatlıların üzerini çizerek son şeklini verelim.
  11. Şekerparelerimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  12. Sürenin sonunda fırından aldığımız sıcak şekerpareleri bir borcama aktaralım.
  13. Üzerlerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Tatlılarımızı bu şekilde birkaç saat dinlenmeye bırakalım.
  14. Şerbetini güzelce çeken şekerpareleri dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Uyuşturucu ticaretine 12 yıl 6 ay hapis cezası

Kayseri’de uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla hakim karşısına çıkan sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Eski kocası tarafından öldürüldü, Kayseri’de uğurlandı...

Gaziantep'te boşandığı eski eşi tarafından öldürülen Şerife Gelmeli'nin cenazesi memleketi Kayseri'de toprağa verildi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Büyükkılıç, ‘Seyyid-İ Sırdan’ Anma Programı’na katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valiliği ve Birlik Vakfı iş birliğinde Seyyid Burhaneddin’in 781. vefat yıl dönümü dolayısıyla ‘Seyyid-i Sırdan’ temasıyla Anma Programı düzenlendi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri nöbetçi eczaneler (4 Aralık)

Kayseri'de bugünkü nöbetçi eczaneleri sizler için derledik. 4 Aralık 2025 Perşembe nöbetçi eczaneler listesine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte Kayseri'deki nöbetçi eczaneler, Kayseri Haber Gazetesi'nin haberlerinde...

Büyükkılıç, Sahabiye'de anahtarları teslim etti

Büyükkılıç, Hulusi Akar ve Vali Çiçek ile birlikte Sahabiye Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk etabın son bloğu D Blok’ta 153 bağımsız bölümün anahtar teslimini yaptı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Aracın LPG tankı patladı: 3 yaralı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bir otogaz dönüşüm servisindeki araçta bulunan LPG tankı patladı. Olayda 3 kişi yaralandı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Eyüpspor–Kayserispor maçını yönetecek hakem açıklandı!

Eyüpspor ile Kayserispor arasında oynanacak Süper Lig maçını hakem Yasin Kol yönetecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Talas'ta Yunus Büyükkuşoğlu Özel Eğitim Okulu hizmete açıldı

Talas'ta belediye ve hayırsever Yunus Büyükkuşoğlu ailesi tarafından özel gereksinimli çocuklar için yaptırılan okulun açılışı törenle gerçekleştirildi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kocasinan’da kentsel dönüşüm hayatları değiştiriyor

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Uğurevler Mahallesi’ndeki saha incelemeleri sırasında duygusal anlar yaşadı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Talas’ta kültür ve sanata yeni dokunuşlar

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas’ın kültür ve sanat alanındaki çalışmalarının merkezi haline gelen Osmanlı Kültür Sokağında incelemelerde bulundu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Palancıoğlu, Fatma Haskahveci Kur’an Kursu’nu inceledi

Farklı birçok alandaki projeyi ilçeye kazandıran Melikgazi Belediyesi, Kocatepe Mahallesi'nde hayata geçireceği Fatma Haskahveci Kur’an Kursu ile vatandaşların bir ihtiyacını daha giderecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Sağlıkta hız çağı: Yerli mobil röntgen anlık rapor çıkarıyor!

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen mobil dijital röntgen cihazı, yüksek çözünürlüklü dijital görüntüleme ve saniyeler içinde raporlama imkanı sağlıyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Barajlar alarm veriyor: Ankara’da su kontrollü akacak!

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, "Su tüketiminde tasarruf olmayınca, kuraklık da devam ettiği için suyu çok hesaplı ve dengeli şekilde vermemiz gerekiyor." dedi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Yozgat'ta yeni şampiyon güreşçiler yetişiyor

Celal Atik, Nasuh Akar, Necmi Gençalp, İlhan Çıtak ve Rıza Kayaalp gibi olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçiler çıkan Yozgat'taki Güreş Eğitim Merkezi'nde yeni şampiyon adayları yetişiyor. Detaylar Kayseri haber'de...

Pitbull cinsi köpeğin yaraladığı minik Efe günler sonra ailesiyle görüştü

Ankara'da pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan çocukların babası Adem Öztürk, hastanede tedavisi devam eden oğlunu ilk kez ziyaret ettiklerini, uzun zaman sonra yüzlerinin güldüğünü söyledi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Mülkiyenin kuruluşunun 166'ıncı yılı Eskişehir'de kutlandı

Eskişehir'de, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin (Mülkiye) kuruluşunun 166. yılı, Mülkiyeliler Birliği Eskişehir Şubesince Vilayet Meydanı'nda törenle kutlandı. Detaylar Kayseri Haber'de...