Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kayseri’nin Tomarza ilçesine bağlı Dadaloğlu Mahallesi’nde düzenlenen 25. Ulusal, 15. Uluslar Arası Dadaloğlu Kültür ve Sanat Şenliği’ne katıldı. Bakan Yılmaz, “Dadaloğlu, kardeş kavgasının kötülüğünü anlatıyor. Kardeş kavgasının düşmanı sevindirdiğini anlatıyor. Düşmanı sevindirmemek lazım. Birlik olan yerde kavga olmaz. Kavgadan da kimse karlı çıkmaz. Herkes kaybeder. Bu nedenlerle kaybedenlerden olmamak, kavgadan kaçınmak lazım. Birlikte Türkiye olmak lazım” dedi.
“İlimizde birlik varsa ilimizde, ülkemizde birlik varsa ülkemizde huzur var demektir. Huzur ve kardeşlik isteyenlerin şartı barıştan geçer. Gelişen ülkelere bakın iç problemlerini çözmüş ülkelerdir” diyen Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:
“Bu gün de kavga çıkarmak için bahane arayanlar var mı? Var. Hiç kavga çıkaranla çıkarmayan bir olur mu? Yakmak ile yıkmak aynı olur mu? O bakımdan biz her dönemde yıkanlardan değil yapanlardan olduk. Eser üstüne eser koyanlardan olduk. Bu milletin rızasını almak bu millete hizmet ile olur.
77 milyon barış, birlik ve huzur istiyor. Bundan dolayı da biz bir olursa beraber olursak gücümüz artar. Herhangi bir bahane ile ayrılığa gidersek kendi gücümüzü kaybederiz. Kendi ayağımıza kurşun sıkmış oluruz. Bizim bundan kaçınmamız lazım. Birlik ve beraberlik dünyadaki en büyük bahtiyarlıktır.
Yarını göremeyen Türkiye’den 2023’ün planlarını yapan bir Türkiye var. Bizim dönemimizde çok şey yapıldı. Hepsinden önemlisi bu millete özgüven kazandırıldı. 2023 hedeflerimize ulaşamayız diyen kimse yok. Kendi uçağımızı, helikopterimizi yapamayız diyen yok. İşte bu öz güvenimizden geliyor.
Ayrık otu ekmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Güzel kardeşlerim çekişmenin olduğu yerde korku sirayet eder ve güven kaybolur. 2002 yılında aldığımız Türkiye’ye ve bıraktığımız Türkiye’ye bacaksınız. Halkın gözü terazidir. O günkü iktidar ve bu günkü iktidar hakkında hükmünüzü vereceksiniz. İnşallah bu hüküm hayırla verilir.”
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de